Monday, Jul. 6, 2020

Snježne pahulje u neposrednoj blizini Splita

Autor:

|

08.02.2015

|

Kategorije:

Snježne pahulje u neposrednoj blizini Splita

Višednevna ciklona u nedjelju je u Dalmaciji ipak skromno pokazala svoje zimsko lice. Iako se u subotu vrijeme prolazno smirilo, hladna fronta nas prelazi tijekom nedjelje zbog čega se u dijelovima Dalmacije tijekom dana jače naoblačilo. Lokalno u ranim popodnevnim satima padala slaba kiša uz obalu i na otocima, u Zagori je bilo i snijega. S obalne strane planina snježna granica se prolazno spustila na samo 300 metara nadmorske visine. S obzirom na tako nisku snježnu granicu, susnježnice na širem splitskom području ponegdje bilo sve do mora. Mosor s već zabijelio, a snijeg je padao i u Dubravi, Sitnom Donjem i  Gornjem, te u višim predjelima Žrnovnice, a padao je kratko vrijeme i na Braču, Kozjaku, Klisu, pa čak i na Perunu što nije čest slučaj. Također je padanje snijeg zabilježeno u Planom i Prgometu.

Jutro je bilo hladno, s minimalnim temperaturama koje su u dijelu Zagore bile do minus 2, a najhladnijih minus 5 izmjereno je na Sv.Juri na Biokovu. Mraza je bilo ponegdje uz obalu, primjerice u Vodicama.

Snijeg je pomalo iznenadio prognostičare ali ne bi trebao dugo potrajati jer u nadolazećoj noći stiže jako zahlađenje praćeno jakom do olujnom burom i djelomičnim razvedravanjem. Ovakav razvoj događaja posljedica je dolaska vrlo hladnog kontinentalnog zraka sa dalekog sjevera pa će slijedećih dana u Dalmaciji biti hladno s dosta sunca. Detaljnu tjednu prognozu vremena čitajte u ponedjeljak na našem portalu.

Foto: Rade Popadić

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

Komentari

Share This Article

Related News

U Rabu palo 112 litara kiše
Kišni rekordi na početku kalendarske jeseni
Fronta donijela osvježenje na početku klimatološke jeseni

O Autoru

Rade Popadić