Tuesday, Jul. 7, 2020

Spektakularan uradak studija Romulić & Stojčić: “Hvar – Into the storm”

Autor:

|

08.02.2016

|

Kategorije:

Spektakularan uradak studija Romulić & Stojčić: “Hvar – Into the storm”
Romulić & Stojčić multimedia studio surađuje s mnogobrojnim domaćim i međunarodnim subjektima, a dovoljno je reći da su među njima National Geographic i Discovery Channel.

Gotovo godinu dana nakon trailera, multimedijski studio Romulić & Stojčić, odnosno Mario Romulić i Dražen Stojčić, danas su objavili spektakularan time lapse “Hvar – into the storm”. U kratko vrijeme video se proširio društvenim mrežama u Hrvatskoj, a nema sumnje da će ga pogledati i mnogi izvan granica Lijepe naše.

Time lapse prikazuje Hvar i meteorološka zbivanja nad otokom i oko njega. Fotografije za ovaj uradak snimale su se u razdoblju od čak dvije godine, a rezultat uistinu ostavlja bez daha. Video na sjajan način prikazuje dinamiku atmosferskih zbivanja, razvoj i “ponašanje” oblaka uslijed utjecaja reljefa, razvoj i premještanje olujnih grmljavinskih kumulonimbusa.

Autori su uz svoj najnoviji uradak napisali:

Hvar je možda ‘najsunčaniji hrvatski otok’ s prosječno 2726 sunčanih sati godišnje, privlačeći tisuće turista, jedrilica i jahti, no on ima i svoju drugu stranu. Kreativni dvojac Mario Romulić i Dražen Stojčić dvije godine snimali su nebo iznad i oko slavnog otoka i imali su dovoljno sreće da su mogli uhvatiti spektakularne grmljavinske oluje u slow motionu i time lapse tehnikama.”

Iako su za potrebe projekta snimili preko 350.000 fotografija, odabrali su “samo” 10.000 najboljih. Kadrovi su snimani na Hvaru, ali i na Braču te Biokovu.

Komentari

Share This Article

Related News

U Rabu palo 112 litara kiše
Kišni rekordi na početku kalendarske jeseni
Fronta donijela osvježenje na početku klimatološke jeseni

O Autoru

Rade Popadić