Wednesday, Jul. 8, 2020

Spektakularni prizori nasukanog “Vranjica” na Čiovu uz goleme valove i zalazeće Sunce

Autor:

|

07.03.2015

|

Kategorije:

Spektakularni prizori nasukanog “Vranjica” na Čiovu uz goleme valove i zalazeće Sunce

Bura je u subotu u daljnjem slabljenju u odnosu na prethodne dane, no u velikom dijelu Dalmacije i dalje se bilježe olujni udari. U makarskom primorju bura i dalje ima orkanske udare do 130 km/h. Na splitskom području bura je noćas i jutros imala udare do 126 km/h, na dubrovačkom 112 km/h, a na šibenskom 72 km/h.

Bura će zamjetnije slabiti tek sutra. Dok će se sve štete od aktualne bure još dugo zbrajati, čeka se potpuno smirivanje vremenskih (ne)prilika da se otegle brodovi koji su se nasukali na obale Marjana i Čiova. Potencijalna ekološka bomba zabrinjava građane, a nasukani brodovi plijene brojne poglede prolaznika, ali i interes fotografa.

U petak, u smiraj dana, u Slatinama na Čiovu, nasukani brod Vranjic na tamošnjoj plaži snimao je fotograf Antonio Miše. Olujna bura s orkanskim udarima prebacivala je valove preko cijelog broda, a zrake zalazećeg Sunca unijele su dodatnu dramatiku prizoru. Fotografije pogledajte u priloženoj galeriji, a ovog vrsnog fotografa iz Trogira možete pratiti na njegovoj fotografskoj Facebook stranici.

DSC 3401

DSC 3410

DSC 3417

DSC 3433

DSC 3457

DSC 3470

DSC 3485

DSC 3491

Komentari

Share This Article

Related News

U lovu na pomrčinu Sunca
Samo u Dalmaciji: Kako su snijeg i led odrasle ponovno učinili (sretnom) djecom!
Pogledajte kako je izgledalo probijanje kroz višemetarske nanose snijega na biokovskoj cesti

O Autoru

Rade Popadić