Thursday, Sep. 19, 2019

Sunčani Jadran i tmurna unutrašnjost

Autor:

|

27.10.2015

|

Kategorije:

Sunčani Jadran i tmurna unutrašnjost

Stabilno vrijeme koje traje od početka treće dekade listopada nastavilo se i posljednjeg listopadskog utorka.   Najhladnije jutro je osvanulo u unutrašnjosti Dalmacije i Istre.  Prema podacima DHMZ-a najniža temperatura od 0°C je jutros izmjerena u Sinju. Zanimljivo je da je u nedalekom Imotskom izmjerena minimalna temperatura od 9°C. U Pazinu se temperatura jutros spustila do   1°C.  U nizinama kopnenog dijela zemlje izmjerene su najniže temperature od 2 do 5°C.  Po visini pritječe topliji zrak pa su u gorju minimalne temperature bile visoke.  Na  Bilogori i Sljemenu je izmjereno najnižih 6°C, a na Zavižanu čak 8°C.  Tolika je bila i najniža temperatura u Pločama.  Duž  većeg dijela Jadrana ujutro  je ujutro izmjereno od 9°C do 15°C.

Jutarnja se magla u mnogim krajevima unutrašnjosti dugo zadržala ili izdigla u nisku naoblaku pa je prevladavalo tmurno  vrijeme. Poslijepodne je malo sunca  bilo u sjevernim kopnenim krajevima.   Maksimalne dnevne temperature su se kretale od 10 do 15°C. Na sunčanom Jadranu je bilo osjetno toplije, a u većini mjesta su najviše dnevne temperature prelazile 20°C.  Najtoplijih 23°C je izmjereno u Hvaru te u Kninu.

Jednotjedno razdoblje suhog i stabilnog vremena tijekom srijede i četvrtka prekinut će  fronta i ciklona sa Sredozemlja, ali će zadnja dva dana listopada kao i prvi dani studenog ponovno donijeti stabilizaciju vremena nad našim krajevima.

Satelitska snimka naoblake 27.10.2015.

slika

Komentari

Share This Article

Related News

Fronta donijela osvježenje na početku klimatološke jeseni
Fronta otpuhala vrućine
Knin: 41.0°C

O Autoru

Ned