Saturday, Aug. 8, 2020

Sunčani Jadran i tmurna unutrašnjost

Autor:

|

27.10.2015

|

Kategorije:

Sunčani Jadran i tmurna unutrašnjost

Stabilno vrijeme koje traje od početka treće dekade listopada nastavilo se i posljednjeg listopadskog utorka.   Najhladnije jutro je osvanulo u unutrašnjosti Dalmacije i Istre.  Prema podacima DHMZ-a najniža temperatura od 0°C je jutros izmjerena u Sinju. Zanimljivo je da je u nedalekom Imotskom izmjerena minimalna temperatura od 9°C. U Pazinu se temperatura jutros spustila do   1°C.  U nizinama kopnenog dijela zemlje izmjerene su najniže temperature od 2 do 5°C.  Po visini pritječe topliji zrak pa su u gorju minimalne temperature bile visoke.  Na  Bilogori i Sljemenu je izmjereno najnižih 6°C, a na Zavižanu čak 8°C.  Tolika je bila i najniža temperatura u Pločama.  Duž  većeg dijela Jadrana ujutro  je ujutro izmjereno od 9°C do 15°C.

Jutarnja se magla u mnogim krajevima unutrašnjosti dugo zadržala ili izdigla u nisku naoblaku pa je prevladavalo tmurno  vrijeme. Poslijepodne je malo sunca  bilo u sjevernim kopnenim krajevima.   Maksimalne dnevne temperature su se kretale od 10 do 15°C. Na sunčanom Jadranu je bilo osjetno toplije, a u većini mjesta su najviše dnevne temperature prelazile 20°C.  Najtoplijih 23°C je izmjereno u Hvaru te u Kninu.

Jednotjedno razdoblje suhog i stabilnog vremena tijekom srijede i četvrtka prekinut će  fronta i ciklona sa Sredozemlja, ali će zadnja dva dana listopada kao i prvi dani studenog ponovno donijeti stabilizaciju vremena nad našim krajevima.

Satelitska snimka naoblake 27.10.2015.

slika

Komentari

Share This Article

Related News

U Rabu palo 112 litara kiše
Kišni rekordi na početku kalendarske jeseni
Fronta donijela osvježenje na početku klimatološke jeseni

O Autoru

Ned