Tuesday, Jul. 7, 2020

Svježe jutro i slab mraz nakon još jedne „mršave“ travanjske fronte

Autor:

|

12.04.2017

|

Kategorije:

Svježe jutro i slab mraz nakon još jedne „mršave“ travanjske fronte

Tijekom utorka i u noći na srijedu preko naših se krajeva premještala još jedna hladna fronta.  I ona nije donijela značajnije količine kiše, u većini mjesta gdje je kiše bilo pala je tek pokoja litra, a često je izmjerena i količina manja od litre.  Malo više kiše je bilo u gorskim krajevima, a samo dvije postaje bilježe dvoznamenkastu količinu oborine. U Crnom Lugu je palo 15 litara, a na Zavižanu 12.8 litara. U Delnicama i Ogulinu je palo 9 litara, a na Pagu 7 litara.

Nakon prolaska fronte na Jadranu je prolazno zapuhala bura. Jutarnji sati srijede su tek mjestimice u središnjim i sjevernim krajevima unutrašnjosti donijeli pri tlu slab mraz. Po podacima sa mreže pljusak.com u Koprivnici se na postaji Ivanščak temperatura spustila na -1.3°C.  Na Zavižanu se temperatura spustila do -1.8°C.  Minimalne temperature su u unutrašnjosti ponegdje dosezale 6°C (Gradište) i 7°C (Zagreb Grič).  Ipak, mraz ovog jutra tamo gdje ga je i bilo nije donio štetu jer je bio kratkotrajan i temperature su danju brzo rasle.  U višem gorju su najviše dnevne porasle do 10°C (Zavižan), 11°C (Puntijarka), a u Gorskom kotaru i do 17°C (Parg).  U nizinama unutrašnjosti najviše dnevne temperature su se kretale od 16 do 19°C,

Na Jadranu  su nakon jutarnjih 8 do 14°C, najviše dnevne temperature imale vrijednosti od 20 do 22°C. Najtoplije je s 23°C bilo u Dubrovniku i Kninu.

Naslovna slika: Jučerašnji izolirani pljusak u blizini Senja. 11.04.2017. – Foto: Nino Salkić Photography

Fotografija Crometeo.

Komentari

Share This Article

Related News

U Rabu palo 112 litara kiše
Kišni rekordi na početku kalendarske jeseni
Fronta donijela osvježenje na početku klimatološke jeseni

O Autoru

Ned