Thursday, Jul. 2, 2020

Svježe nedjeljno jutro, sunčaniji dan

Autor:

|

17.08.2014

|

Kategorije:

Svježe nedjeljno jutro, sunčaniji dan

Posljednji dan produženog vikenda donio je  stabilnije vremenske prilike.  Nakon što je još tijekom noći na nedjelju mjestimice u unutrašnjosti  palo malo kiše, u većini je krajeva nedjeljno ujutro osvanulo vedro i za sredinu kolovoza prilično svježe. Jednoznamenkaste minimalne temperature izmjerene su ne samo u gorju, nego i ponegdje u nizinama na kopnu, kao i u unutrašnjosti Istre.

Po podacima DHMZ-a najsvježiji je jutros bio Zavižan. Temperatura se spustila do najnižih 5.0°C.  Na Puntijarci je izmjereno 7.1°C, u Pargu 7.6°C.  U Pazinu se temperatura spustila do 8.8°C. U unutrašnjosti su se  najniže temperature kretale od 10°C na sjeverozapadu do 14˘C na istoku Slavonije. Na Jadranu su  izmjerene najniže temperature od 17°C uz buru u Senju do 22.5°C u Dubrovniku.

Danju je posvuda prevladavalo pretežno ili djelomice sunčano, a stigla je tek jedna dojava o kratkotrajnoj kišici  sredinom dana u Kašini.  Najviše dnevne temperature su u unutrašnjosti bile dosta izjednačene. U nizinama unutrašnjosti  su se kretale  od 23 do 25°C. Duž Jadrana je izmjereno od 26 do 29°C. Po podacima DHMZ-a iznad 30°C danas  je bilo u Dubrovniku (30.3°C) i Makarskoj (31.1°C).

Ipak,  sunčano i suho neće se dugo zadržati. Već od sredine novog tjedna slijedi nova promjena vremena uz naoblačenje,  kišu i pljuskove.

Minimalne temperature po podacima sa mreže pljusak.com – 17.8.2014.

 

Pogled s Kalnika  – foto: Marko Posavec

 slika

slika

slika

slika

Velebit – prijevoj Bačič kosa , foto: Vesna Holjevac

slika

slika 

Lipovljani – foto:  Luka Štelma

 slika

Komentari

Share This Article

Related News

U Rabu palo 112 litara kiše
Kišni rekordi na početku kalendarske jeseni
Fronta donijela osvježenje na početku klimatološke jeseni

O Autoru

Ned