Sunday, Jul. 12, 2020

Tuča zabijelila Osijek (VIDEO)

Autor:

|

17.10.2015

|

Kategorije:

Tuča zabijelila Osijek (VIDEO)

Iako u manjim količinama nego prethodnih dana, i subota nije prošla posvuda bez kiše. Tijekom jutarnjih i prijepodnevnih sati se kišna naoblaka sa Kvarnera premještala preko zapadnih i sjevernih krajeva  unutrašnjosti. Kratkotrajni pljusak je u jutarnjim satima zahvatio i splitsko područje.  Ipak, meteorološka vijest dana je nevrijeme praćeno tučom koje je sredinom dana zahvatilo Osijek. Tuča je brzo zabijelila grad.  Tijekom nevremena u Osijeku je palo 17 litara kiše, a to je, prema večeras dostupnim podacima DHMZ-a i najveći podatak o oborini u zadnja 24 sata.  Istovremeno je na osječkom aerodromu Klisa palo tek simboličnih 01. mm kiše

Dvoznamenkaste količine bilježe još samo postaje Split Resnik (10.6) i Zavižan (10 mm). Puntijarka, Ogulin, Mali Lošinj i Rab danas bilježe 9 mm kiše, a Senj 7. Drugdje je, gdje je kiše bilo palo od 1 do 5 litara.

Subota je osobito poslijepodne u mnogim krajevima donijela i sunčana razdoblja. Najviše dnevne temperature su se u unutrašnjosti kretale od 11°C na sjeverozapadu do 17°C u Slavoniji.  Na Jadranu je njihov raspon bio od 17°C na sjeveru do toplih 23°C na jugu Jadrana (Makarska, Dubrovnik). U Hvaru je temperatura porasla do 23.6°C.

U nastavku donosimo nekoliko fotografija današnjeg „bijelog Osijeka“ – izvor: osijek031.ocm

Komentari

Share This Article

Related News

U Rabu palo 112 litara kiše
Kišni rekordi na početku kalendarske jeseni
Fronta donijela osvježenje na početku klimatološke jeseni

O Autoru

Ned