Thursday, Jul. 16, 2020

Vruća nedjelja

Autor:

|

12.07.2015

|

Kategorije:

Vruća nedjelja

Nakon što je sredinom tjedna frontalni poremećaj sa sjeverozapada u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu prekinuo niz vrućih i vrlo vrućih dana, nije trebalo dugo čekati da se ponovno u gotovo cijeloj zemlji vrate vrućine.

U subotu su izmjerene najviše dnevne temperature od 28 do 32°C. Najtopliji su bili Pazin i Senj sa 33°C, a u Kninu i 34°C. Nedjelja je bila još toplija. Gotovo posvuda su najviše dnevne temperature uz obilje sunčanog vremena prešle vrućih 30°C.   Na Jadranu je samo u  Dubrovniku  i Palagrauži izmjereno najviših 29.2 odnosno 29.1°C. Drugdje je izmjereno od 30 do 33°C. U Pazinu, na aerodromima Pula i Zadar, Senju i  Zagrebu (Grič) se temperatura popela do 34°C. Rijeka je imala gotovo 35°C (34.6°C), a najtopliji je bio Knin sa 36°C.

Ipak,  oslabljenja fronta će u noći na ponedjeljak donijeti još jedno prolazno osvježenje i malo kiše uglavnom mjestimice u unutrašnjosti.  Osvježenje će, kao i s prošlom frontom preskočiti veći dio Dalmacije.  Prema sredini tjedna, a osobito u njegovom drugom dijelu i za vikend izgledan je povratak vrućina i novi toplinski val s (barem) nekoliko dana s temperaturama iznad 35°C u većini krajeva.

Srce klimatološkog ljeta i suton u Makarskoj, 11.7.2015. Foto: Toni Katic Photography

Komentari

Share This Article

Related News

U Rabu palo 112 litara kiše
Kišni rekordi na početku kalendarske jeseni
Fronta donijela osvježenje na početku klimatološke jeseni

O Autoru

Ned