Tuesday, Jul. 14, 2020

Vrući petak: Senj, Pazin, Mljet 35°C

Autor:

|

03.07.2015

|

Kategorije:

Vrući petak: Senj, Pazin, Mljet 35°C

Vrućine se iz dana u dan intenziviraju i u našim krajevima.  U Senju je u petak  izmjerena najviša minimalna i najviša maksimalna temperatura zraka. U noći od četvrtka na petak temperatura se nije spustila ispod 24.6°C, a najviša dnevna je iznosila 34.8°C.  I na većem dijelu Jadrana je treća srpanjska noć bila topla s najnižim temperaturama iznad 20°C, dok su u unutrašnjosti izmjerene najniže temperature od 15 do 19°C. U središtu Zagreba (Grič) noć je također bila topla s najnižom temperaturom od 20.5°C. Najsvježiji je u petak rano ujutro bio Gospić sa 13.5°C.

Danju je gotovo posvuda bilo vruće, a uz Senj  službenu temperaturu od 35°C  imali su i Pazin (34.5°C) i Mljet.  34°C je izmjereno u Malom Lošinju, Rijeci i aerodromu Zadar.   Samo je na meteorološkoj postaji Sv. Jure Biokovo danas izmjerena najviša dnevna temperatura ispod 20°C. Izmjeren je maksimum od 17°C. Na Zavižanu su izmjerena 22°C, a na Sljemenu 23.5°C. Zabilježimo i da je u 22 sata u Dubrovniku izmjereno vrućih 30°C, što je samo za 2°C manje od današnje maksimalne temperature zraka.

U cijeloj zemlji je petak donio i pretežno sunčano vrijeme. Jedino se kasno popodne djelomice naoblačilo na riječkom i istarskom području. Naime, u zapadnoj Sloveniji se duž granice sa Italijom razvio jači grmljavinski oblak.  Kratkotrajna grmljavina je zabilježena i na Ćićariji, uz granicu sa Slovenijom. Izraženijih grmljavinskih pljuskova danas je bilo i na sjeveru Italije.

 Radarski prikaz oborina od 16.50 do 18:20 (ARSO)

slika

Satelitska snimka od 18.50 (sat24.com)

slika

Komentari

Share This Article

Related News

U Rabu palo 112 litara kiše
Kišni rekordi na početku kalendarske jeseni
Fronta donijela osvježenje na početku klimatološke jeseni

O Autoru

Ned