Friday, Jul. 3, 2020

Zbog orkanske bure proglašena elementarna nepogoda za Split i Podstranu (VIDEO)

Autor:

|

18.03.2015

|

Kategorije:

Zbog orkanske bure proglašena elementarna nepogoda za Split i Podstranu (VIDEO)

Zbog orkanske bure koja je početkom ožujka poharala Dalmaciju splitsko-dalmatinski župan, Zlatko Ževrnja, proglasio je elementarnu nepogodu za područje Splita i Podstrane.

Štete koje je nevrijeme prouzročilo na građevinama, opremi, zemljištima, dugogodišnjim nasadima, šumama, obrtnim sredstvima procjenjuju se na području Splita procjenjuju na 30 milijuna kuna, a na području Podstrane 2,6 milijuna kuna. Splitski gradonačelnik i načelnik Podstrane zatražili su, stoga, od Ževrnje da proglasi elementarnu nepogodu.

Stručno povjerenstvo za procjenu štete za elementarne nepogode Splitsko-dalmatinske županije u tri je navrata obavilo očevid i uvid u podnesene prijave te su utvrdili da je podneseno 225 prijava pravnih i fizičkih osoba s područja Splita te da postoje uvjeti za proglašenje elementarne nepogode. Do istog je zaključka stručno povjerenstvo došlo i u utorak kada su izvršili očevid i uvid u 125 prijava koje je zaprimila Općina Podstrana. Nakon toga, župan je na prijedlog povjerenstva donio odluku o proglašenju elementarne nepogode, javlja Dalmacija News.

Komentari

Share This Article

Related News

U Rabu palo 112 litara kiše
Kišni rekordi na početku kalendarske jeseni
Fronta donijela osvježenje na početku klimatološke jeseni

O Autoru

Rade Popadić