Tuesday, Jun. 2, 2020

Zbrajaju se štete od bure: Stotine kućanstava još bez struje

Autor:

|

07.03.2015

|

Kategorije:

Zbrajaju se štete od bure:  Stotine kućanstava još bez struje

Ciklona Rea je odmaknula nad Jonsko more, pa je subota donijela suho, a u zapadnim krajevima unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu i pretežno sunčano vrijeme.  Najviše dnevne temperature su se u unutrašnjosti kretale od 7°C na istoku Slavonije do 10°C u središnjim krajevima. U većini krajeva unutrašnjosti jutros je bilo i mraza (od -2 do 0°C), a na sjeverozapadu se temperatura spuštala do -4°C.

Na Jadranu su izmjerene najviše vrijednosti temperature   od 11 do 14°C. Na Jadranu su, po podacima DHMZ-a najniže maksimalne temperature izmjerene u Lastovu (9.8°C),  Malom Lošinju (10.4°C) i Splitu (10.6°C).

Najhladnije je bilo u najvišem gorju. Tako je na Zavižanu najviša dnevna temperatura dosegnula tek -4.7°C, dok se minimalna spustila do -9.4°C.  Visina snijega i dalje iznosi 160 cm

Jedna od najjačih bura posljednjih godina polako posustaje, ali je i u subotu ujutro i  prijepodne još bilo olujnih udara u Dalmaciji.

Duž Jadrana posebno u Dalmaciji se zbrajaju štete koju je u protekla dva dana nanijelo nevrijeme.  Tijekom četvrtka i petka (06:00 05.03.2015 do 06:00 07.03.2015) u Splitu meteorološka postaja Marjan bilježi prosjek udara vjetra od 141 km/h.

HAK večeras (21:00) izvještava  da su zbog bure za sve skupine vozila i dalje zatvorene:
autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje,  Paški most, državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački te županijske ceste Bjelopolje-Donji Lapac, Srb-Brotnja i Perušićka Kosa-Čanak.

Kaštel Gomilica , 7.3.2015. – foto: Joško Markov

slika

slika

slika

Stobreč, petak 6.3.2015. – foto: Karlo Repac

slika

slika

slika

slika

slika

Makarska, 6.3.2015. – foto. Toni Katić

slika

slika

slika

Iako je bura počela slabiti, na pojedinim područjima još uvijek stvara probleme i prekide u distribucijskoj mreži, no radnici HEP-a tijekom dana su uspjeli sanirati veći broj kvarova na pojedinim područjima, priopćio je HEP u subotu poslijepodne.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji, na širem području Sinja je bez električne energije oko 400 kupaca, a na području Splita i okolice oko 100 kupaca.

Opskrba je potpuno normalizirana u Zadarskoj županiji, a Šibenskoj-kninskoj bez struje je još uvijek 50-ak kupaca s područja Knina. HEP očekuje da će se opskrba i tamo normalizirati do kraja dana.

Na području Ličko-senjske županije, gdje je uz buru dodatne probleme stvara i snijeg, radnici HEP-a uspjeli su sanirati veći dio kvarova te je trenutno bez električne energije oko 100 kupaca na području Plitivičkih jezera i grada Senja. (Hina)

Komentari

Share This Article

Related News

U Rabu palo 112 litara kiše
Kišni rekordi na početku kalendarske jeseni
Fronta donijela osvježenje na početku klimatološke jeseni

O Autoru

Ned