Thursday, Jul. 2, 2020

Zimska idila na Zavižanu

Autor:

|

29.11.2015

|

Kategorije:

Zimska idila na Zavižanu

Nakon rekordno tople prve polovice studenog, proteklog je vikenda prava zima konačno stigla i na Zavižanu. Već smo zabilježili  snježne rekorde koje je donio prvi jesenski  snijeg na Zavižanu.  Nakon što je u prošle nedjelje navečer izmjereno 65 cm snijega na Zavižanu, ta se visina zahvaljujući hladnim tj. studenim danima koji su uslijedili održala sve do danas. I u subotu ujutro je bilo izmjereno 65 cm snijega, a podatak iz večernjeg mjerenja daje 62 cm.

Od nedjelje 22. studenog  najviša dnevna temperatura samo je u srijedu 25. studenog (neznatno) porasla iznad 0°C (izmjereno je najviših 0.2°C).  Tako je sa 6 studenih dana (najviša dnevna temperatura ne prijeđe 0°C) gotovo dosegnut mjesečni prosjek od 7 takvih dana.  I u zadnja dva dana studenog se očekuje najviša dnevna temperatura oko ili malo iznad  0°C.  Prosječan broj od 18 hladnih dana (minimalna temperatura je negativna)  neće biti dosegnut. Dosad ih je u studenom bilo deset.  Samo je jednom najniža temperatura pala ispod -10°C ( 26.11.2015). Takav, ledeni dan se na Zavižanu u studenom prosječno dogodi samo 2 puta.

Goran Sekula je sunčanu i hladnu subotu proveo na Zavižanu.  Slike koje nam je poslao već smo objavili na našoj facebook stranici, a donosimo ih i ovdje.

Komentari

Share This Article

Related News

U Rabu palo 112 litara kiše
Kišni rekordi na početku kalendarske jeseni
Fronta donijela osvježenje na početku klimatološke jeseni

O Autoru

Ned