Sunday, Jul. 5, 2020

Zimska idila

Autor:

|

22.01.2017

|

Kategorije:

Zimska idila

Pretposljednji siječanjski vikend protječe u znaku stabilnog vremena pod utjecajem prostrane europske anticiklone.  Uz snijeg na tlu  i gotovo posvuda cjelodnevne negativne temperature vlada pravi zimski ugođaj.

I nedjeljno je jutro u unutrašnjosti donijelo vrlo niske temperatu7re, osobito u istočnim i sjevernim  krajevima, s minimalnim temperaturama ispod -10°C.  Najhladnije je bilo na istoku Slavonije. Na aerodromu Osijek je izmjereno jutros -17°C, u Daruvaru i  Osijeku -16°C.  -15 °C su zabilježili Bednja, Brestovac, Lipik, Slavonski Brod  i Varaždin.  „Najtoplije“ jutro u unutrašnjosti je bilo u Karlovcu (-4°C) i Zagrebu Grič (-3°C).  Na Jadranu je jutros izmjereno od -2°C (Poreč, Pula) do 7°C u Dubrovniku.  Danju su temperature u unutrašnjosti uglavnom ostale ispod 0°C, tek ponegdje je izmjereno malo iznad 0°C. I u najvišem gorju je temperatura danas malo porasla iznad 0°C. Tako je na Zavižanu  nakon deset dana temperaturnih minusa temperatura izmjerena maksimalna temperatura od 1.4°C.

Na Jadranu su se temperature vratile u okvire prosjeka za doba godine.  U većini mjesta današnje maksimalne temperature su dvoznamenkaste, a najtoplije je na jugu. U Dubrovniku je izmjereno 15.1°C.

Snijega još ima na višim dijelovima otoka Brača – foto: Jacob/Crometeo forum

slika

slika

slika

Zimski ugođaj u Trnovcu Bartolovečkom  – foto: Tihomir Županić

 slika

slika

slika

Podravina – foto: Marko Posavec

slika

slika

slika

slika

slika

slika

Zimska idila na izletištu Jankovac / Papuk – foto: green flash/Crometeo forum

slika

slika

slika

slika

Komentari

Share This Article

Related News

U Rabu palo 112 litara kiše
Kišni rekordi na početku kalendarske jeseni
Fronta donijela osvježenje na početku klimatološke jeseni

O Autoru

Ned