Wednesday, Jun. 23, 2021

Zvjezdano selo Mosor: Predavanja Ante Radonića i promatranje Perzeida

Autor:

|

09.08.2014

|

Kategorije:

Zvjezdano selo Mosor: Predavanja Ante Radonića i promatranje Perzeida

Zvjezdarnica Zvjezdanog sela Mosor će u utorak 12. kolovoza biti otvorena za posjete građana, s produženim radnim vremenom do 1.30 sati poslije ponoći. Razlog tome jest javno promatranje meteorskog roja Perzeida, s terase zvjezdarnice. Najviše Perzeida se očekuje upravo u noći s utorka na srijedu.

Neposredno prije promatranja, s početkom u 21.00 h, u velikoj dvorani zvjezdarnice će biti upriličeno i predavanje Ante Radonića, voditelja planetarija Tehničkog muzeja u Zagrebu i stalnog gosta popularne radijske emisije Andromede. Povod predavanju pod nazivom „Susret sa kometom“, bit će ulazak europske svemirske letjelice Rosette u stazu oko kometa Čurjumov-Gerasimenko.

Ulaz je za sve besplatan, a svi ljubitelji „zvijezda padalica“ su dobrodošli!

Dan nakon promatranja, u srijedu 13. kolovoza, g. Radonić će u Gradskoj knjižnici Marka Marulića održati još jedno predavanje, ovaj put s temom „Čudesna otkrića u svemiru“. Instrumentima na Zemlji i na svemirskim letjelicama napravljena su zadnjih godina mnogobrojna i uzbudljiva otkrića o bližem i dalekom svemiru. U okviru predavanja, koje zajednički organiziraju Gradska knjižnica i Zvjezdano selo Mosor, g. Radonić će prokomentirati neke od tih novih spoznaja i kazati ponešto o veličini svemira i tome što znamo o njegovu širenju. Početak predavanja predviđen je za 18.00 sati.

z01

z02

z03

z04

Komentari

Share This Article

Related News

Počela astronomska zima: Zašto prave hladnoće nastupe (daleko) iza zimskog solsticija?
SAD: Totalna pomrčina sunca
U noći s 13. na 14 studenoga najveći Supermjesec u 70 godina

O Autoru

Rade Popadić