Thursday, Jul. 2, 2020

Azurna obala: Bujice i poplave odnijele 16 života

Autor:

|

04.10.2015

|

Kategorije:

Azurna obala: Bujice  i poplave odnijele  16 života

Olujno nevrijeme koje je u subotu navečer pogodilo francusku Azurnu obalu, odnijelo je  prema posljednjim podacima 16 života. Bujice su preplavile ulice Cannesa, Nice i ostalih mjesta na jugoistoku Francuske.  U Cannesu je u 24 sata (do nedjelje ujutro) palo čak 195.5 litara kiše na kvadratni metar. Po podacima sa stranice Severe Weather Europe glavnina te kiše, 175 litara je pala  u samo 2 sata.  Listopad je u Cannesu najkišovitiji mjesec u godini. Koliko je jučerašnji događaj bio ekstreman govori i podatak da je prosječna listopadska količina kiše u Cannesu 120 litara.

Još neke količine kiše koje su pale do nedjelje ujutro su: Nica 111.7 mm, Carpentras 103.6, Avignon 96.4, Aubenas 74.8…

35 tisuća domova je bez struje, a lokalne vlasti strahuju da će broj mrtvih biti veći. Kako javlja France24, pet osoba poginulo je jer su uslijed nevremena išli preparkirati svoja vozila. Tri su osobe poginule jer im je automobil zapeo u tunelu, a tri nakon što je bujica prodrla u apartman.

Francuski predsjednik Francois Hollande izrazio je “solidarnost nacije” i uputio saučešće obiteljima žrtava.
Premijer Manuel Valls istaknuo je iz Japana “duboku žalost zbog strašnih posljedica nevremena i podršku ožalošćenim obiteljima”.  Ministar unutarnjih poslova Bernard Cazeneuve trebao bi stići na lice mjesta tijekom nedjeljnog jutra. (index.hr)

Foto: Severe Weather Europe

Komentari

Share This Article

Related News

Atlantik: Uragan Lorenzo (kategorija 5) postavlja nove rekorde; potonuo brod
Uragan Dorian devastirao sjever Bahama
Uragan Dorian pogodio Bahame s vjetrovima od 295 km/h: Izjednačen rekord iz 1935. godine

O Autoru

Ned