Monday, Jul. 13, 2020

Četvero mrtvih u odronima zemlje u Italiji i Švicarskoj

Autor:

|

16.11.2014

|

Kategorije:

Četvero mrtvih u odronima zemlje u Italiji i Švicarskoj

Četiri osobe smrtno su stradale kada su odroni zemlje zatrpali njihove kuće na pograničnom području između Italije i Švicarske u noći na nedjelju. Peta se osoba vodi kao nestala nedaleko od talijanskog grada Genove nakon višednevnih obilnih kiša i poplava diljem regije.

Obilne kiše tijekom većeg dijela prošlog mjeseca prouzročile su kaos u mnogim područjima Italije. Poplavile su gradske ulice i nanijele štetu u iznosu od nekoliko stotina milijuna eura, tri godine nakon što je sedmero ljudi izgubilo život u velikim poplavama.

Vlasti su priopćile da su 70-godišnji muškarac i 16-godišnja djevojčica smrtno stradali kada je njihova kuća u Cerro di Lavenu, nedaleko od granice sa Švicarskom, nestala u odronu zemlje u subotu kasno navečer.

67-godišnji muškarac, koji se smatra nestalim u Serra Roccu, selu nedaleko od Genove u sjeverozapdnoj talijanskoj regiji Liguriji, još nije pronađen.

Švicarske vlasti objavile su da su dvije žene poginule kada je zgradu u Davesco-Soragnu, sa švicarske strane granice, zatrpao odron. Treća osoba, 44-godišnji Talijan, spašena je iz ruševina i hospitalizirana. (HRT)

Poplave  na sjeverozapadu Italije u subotu 15.11.2014. – foto: https://www.facebook.com/meteonetwork

Komentari

Share This Article

Related News

Atlantik: Uragan Lorenzo (kategorija 5) postavlja nove rekorde; potonuo brod
Uragan Dorian devastirao sjever Bahama
Uragan Dorian pogodio Bahame s vjetrovima od 295 km/h: Izjednačen rekord iz 1935. godine

O Autoru

Ned