Thursday, Jul. 2, 2020

Crometeo Photo Contest: Jahte koje bježe od nevremena donijele pobjedu Danielu Pavlinoviću

Autor:

|

15.02.2016

|

Kategorije:

Crometeo Photo Contest: Jahte koje bježe od nevremena donijele pobjedu Danielu Pavlinoviću

Tročlani žiri (u sastavu: Feđa Klarić, Joško Ponoš, Zvonimir Barišin) zaprimio je i ovoga puta 20 fotografija koje ste proteklog tjedna najviše lajkali na stranici Crometeo Photo Contesta. Svaki od njih glasovao je za 10 svojih favorita, a mi smo zbrojil glasove stručnog žirija.

Mnogo vaših zanimljivih fotografija stiglo je u krugu za nama. Žiri je visoka 32 boda (od mogućih 36) dijelio Danielu Pavlinoviću. Njegova fotografija jahti koje bježe od nadolazećeg nevremena donijela mu je još jedno zlato. Debitant natjecanja, Bojan Mišković, svojom fotografijom velike ciklonalne plime i višemetarskih valova pulenta u Rovinju osvojio je izvrsnih 30 bodova i svoje prve srebro. Dva Tonija podijelila su treće mjesto s prikupljenih 14 bodova. Toni Filipović osvojio je svoje prvo odličje, broncu, fotografijom olujnog oblaka nad zadarskim “Pozdravom Suncu” koju je snimio ove veljače. Toni Hlevnjak također je zavrijedio broncu nasukanim Vranjicom i burom prije nešto manje od godine dana. Čestitamo svima!

Natječaj se odvija na ovoj Facebook stranici. Svoje fotografije šaljite nam na spomenutoj stranici isključivo putem poruke, od ponedjeljka do petka. Autor ima pravo poslati jednu fotografiju tjedno, a uz slanje fotografije potrebno je poslati još opis fotografije, vrijeme i mjesto njenoga nastanka. Zabranjeno je slati fotografije koju su u već sudjelovale u našem natjecanju. Glasuje se (lajka) cijeli tjedan, a  pobjednik se proglašava u drugom dijelu nedjelje. Natjecateljima je zabranjeno na bilo koji način poticati na lajkanje vlastitih fotografija. Ukoliko administratori to primijete, fotografija će biti diskvalificirana, čak i nakon proglašanje pobjednika. Ukoliko se autor i drugi put isto napravi, nema pravo daljnjeg sudjelovanja u aktualnoj godini.

VAŽNA NAPOMENA NATJECATELJIMA:
Crometeo Photo Contest je fotografski natječaj meteorološkog karaktera, a sve više pristiglih fotografija nema veze sa zadanim motivima. Zbog toga smo postrožili uvjete, tako da nećemo objavljivati bilo kakve fotografije, već samo one s meteorološkim motivima. Također, to se odnosi i na izlaske/zalaske Sunca, točnije, objavljivat ćemo takve samo ako je “ono nešto” na njima. Želimo vam puno sreće u daljnjem natjecanju!

#1 DANIEL PAVLINOVIĆ (31)
Jahte odlaze prema gradu prilikom približavanja jakog kumulonimbusa s jugozapada, Dubrovnik, kolovoz 2007.

#2 BOJAN MIŠKOVIĆ (30)
Prolazak centra ciklone Alen preko Istre bio je praćen velikom plimom i spektakularnim valovima olujne pulentade, 10.2.2016.

#3 TONI FILIPOVIĆ (14)
Olujni oblak iznad zadarskog arhipelaga, 10.2.2016.

#3 TONI HLEVNJAK (14)
Nasukani brod Vranjic na udaru kaštelanske bure, 6.3.2015.

#5 ALEKSANDAR GOSPIĆ (11)
Valovi olujnog sjeverozapadnog vjetra večeras nisu štedjeli Rivu, a udari su prelazili i 10m visine, pojavila se i šteta. 10.2.2016.

#6 VJEKO BEGOVIĆ (10)
Ponton na makarskoj plaži za orkanskih udara bure, 17.1.2016.

#6 MARIO ŠPANJIĆ (10)
Rt Ploča ili Punta Planka, mjesto koje uvijek iznova oduševljava na neki drugačiji, sebi svojstven način. Valovi olujnog juga, 7.2.2016.

#6 BORIS BAŠIĆ (10)
Dolazak ciklone nad dubrovačko područje i Cb u unutrašnjosti, listopad 2014.

#6 SANDRO PUNCET (10)
Dolazak hladne fronte na sjeverni Jadran, 3.2.2016. Lošinj

#10 NIKŠA ŠAPRO (8)
Razvedravanje na kraju dana, Dubrovnik 17.12.2014.

Fotografije koje se nisu plasirale među prvih 10 (slučajnim redoslijedom):

Branko Meić-Sidić

 

Davor Senna Sertić


Deni Ulić


Josip Jadrijević

 

 

Marina Blažević


Matko Josipović

 

Miroslav Lelas


Rade Popadić

 

Siniša Brstilo


Stipe Martinović

Komentari

Share This Article

Related News

Obilna kiša na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru
Proljeće na čekanju
Prva polovica travnja – napokon kiša i prosječne temperature

O Autoru

Rade Popadić