Wednesday, Aug. 5, 2020

Crometeo Photo Contest: Selfie ispred oluje donio zlato Marku Korošecu

Autor:

|

07.06.2016

|

Kategorije:

Crometeo Photo Contest: Selfie ispred oluje donio zlato Marku Korošecu

Tročlani žiri (u sastavu: Mario Romulić, Joško Ponoš, Zvonimir Barišin) zaprimio je i ovoga puta 20 fotografija koje ste proteklog tjedna najviše lajkali na stranici Crometeo Photo Contesta. Svaki od njih glasovao je za 10 svojih favorita, a mi smo zbrojil glasove stručnog žirija.

Ovoga tjedna na tron našeg natjecanja zasjeo je Marko Korošec koji posljednjih tjedana boravi u SAD-u na još jednom lovu na tornada. Njegova fotografija osvojila je 31 bod stručnog žirija i ovotjedno zlato. Nema sumnje da ćemo ove godine gledati još mnogo sjajnih fotografija najpoznatijeg europskog lovca na oluje. Srebro je osvojio dubrovački fotograf i lovac na oluje Daniel Pavlinović. Olujno jugo i valovi u Dubrovniku donijeli su mu 23 boda i ovotjendo srebro. Još jedan Dubrovčanin, Boris Bašić, osvojo je broncu fotografijom intenzivne ljetne oluje iz 2014. godine. Čestitamo svima!

Natječaj se odvija na ovoj Facebook stranici. Svoje fotografije šaljite nam na spomenutoj stranici isključivo putem poruke, od ponedjeljka do petka. Autor ima pravo poslati jednu fotografiju tjedno, a uz slanje fotografije potrebno je poslati još opis fotografije, vrijeme i mjesto njenoga nastanka.

PRAVILA CROMETEO FOTO NATJEČAJA:

Crometeo Photo Contest je fotografski natječaj meteorološkog karaktera. Nećemo objavljivati bilo kakve fotografije, već samo one s meteorološkim motivima. Zabranjeni su značajnih PhotoShop zahvati na fotografiji (dozvoljeno je samo manje diranje kontrasta, oštrine slike i slično). Zabranjeno je slati isti fotografiju više puta na natječaj, bez obzira koliko je prošlo između slanja tih fotografija. Također je strogo zabranjeno poticanje Facebook korisnika na lajkanje svoje fotografije koja je objavljena na Crometeo Photo Contest Facebook stranici. Ako se natjecatelj “uhvati” u takvoj radnji, fotografija će biti diskvalificirana, a ako radnju ponovi gubi pravo daljnjeg natjecanja. Ipak, se radi o ležernom fotografskom natjecanju, gdje bi trebalo biti zadovoljstvo sudjelovati i učiti od drugih.  Želimo vam puno sreće u daljnjem natjecanju!

#1 MARKO KOROŠEC (31)
Selfie ispred superćelije u Kansasu, svibanj 2016.

#2 DANIEL PAVLINOVIĆ (28)
Olujno jugo s orkanskim udarima u Dubrovniku, 1.12.2009.

#3 BORIS BAŠIĆ (23)
Intenzivna ljetna grmljavina iz 2014. godine

#4 SANDRO PUNCET (17)
Olujni noćni kumulonimbus i električno pražnjenje, lošinj, 27.4.2016.

#4 TONI HLEVNJAK (17)
Val na Punti Planki, 3.3.2016.

#6 MARINA BLAŽEVIĆ (10)
Stobrečki suton uz valove, 29.5.2016.

#6 TONI BELUŠIĆ (10)
Biokovski zalazak, 24.5.2016.

#6 SINIŠA BRSTILO (10)
-7°C, uz vjeter i snijeg i gladna usta … Biokovo , 7.2.2015.

#9 ALEKSANDAR GOSPIĆ (8)
Kraj dana na -6°C, zalazeće sunce ofarbalo je oblake iznad visoravni Tičevo i planine Jadovnik (1650m) u zapadnoj Bosni, siječanj 2013.

#10 BORIS KAČAN (7)
Prva ciklona u 2010. je došla u zoru i iako sam stao slikati početak kiše iznenadile su me munje koje nisam očekivao i koje su rijetke kod dubokih zimskih ciklona. Zadar

Fotografije koje se nisu plasirale među prvih 10 (slučajnim redoslijedom):

Branko Meić


Andriana Glamuzina


Deni Ulić


Danijel Palčić


Jelena Gotovac


Dražen Suvić


Joško Tranfić


Matko Josipović

<

Toni BučićMiranda Trklja

Komentari

Share This Article

Related News

Obilna kiša na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru
Proljeće na čekanju
Prva polovica travnja – napokon kiša i prosječne temperature

O Autoru

Rade Popadić