Thursday, Jul. 9, 2020

Crometeo Photo Contest: Velebitski puni Mjesec donio zlato Aleksandru Gospiću

Autor:

|

22.11.2016

|

Kategorije:

Crometeo Photo Contest: Velebitski puni Mjesec donio zlato Aleksandru Gospiću

Tročlani žiri (u sastavu: Feđa Klarić, Joško Ponoš, Zvonimir Barišin) zaprimio je i ovoga puta 20 fotografija koje ste proteklog tjedna najviše lajkali na stranici Crometeo Photo Contesta. Svaki od njih glasovao je za 10 svojih favorita, a mi smo zbrojil glasove stručnog žirija.

U novom kolu na tron je nakon poduže pauze zasjeo zadarski fotografski as, Aleksandar Gospić. Impresvina fotografija punog Mjeseca iz studenog ove godine, u medijima poznatijeg kao “Supermjesec” oduševio je posjetitelje u Ninu. 30 bodova od strane žirija bilo je dovoljno za ovotjedno zlato. Nakon niza od 3 uzastopne pobjede, slovenski lovac na oluje i fotograf Marko Korošec s fotografijom snježne idile na Kaninu osvojio je tek bod manje od Gospića i ovotjendo srebro. Dubrovački fotograf i lovac na oluje, Boris Bašić, osvojio je 26 bodova od strane žirija fotografijom noćne ćelije nad dubrovačkim područjem, što mu je donijel ovotjednu broncu. Čestitamo svima!

Natječaj se odvija na ovoj Facebook stranici. Svoje fotografije šaljite nam na spomenutoj stranici isključivo putem poruke, od ponedjeljka do petka.  Autor ima pravo poslati jednu fotografiju tjedno, a uz slanje fotografije potrebno je poslati još opis fotografije, vrijeme i mjesto njenoga nastanka.

PRAVILA CROMETEO FOTO NATJEČAJA:

Crometeo Photo Contest je fotografski natječaj meteorološkog karaktera. Nećemo objavljivati bilo kakve fotografije, već samo one s meteorološkim motivima. Zabranjeni su značajnih Photoshop zahvati na fotografiji (dozvoljeno je samo manje diranje kontrasta, oštrine slike i slično). Zabranjeno je slati isti fotografiju više puta na natječaj, bez obzira koliko je prošlo između slanja tih fotografija. Također je strogo zabranjeno poticanje Facebook korisnika na lajkanje svoje fotografije koja je objavljena na Crometeo Photo Contest Facebook stranici. Ako se natjecatelj “uhvati” u takvoj radnji, fotografija će biti diskvalificirana, a ako radnju ponovi gubi pravo daljnjeg natjecanja. Ipak, se radi o ležernom fotografskom natjecanju, gdje bi trebalo biti zadovoljstvo sudjelovati i učiti od drugih.  Želimo vam puno sreće u daljnjem natjecanju!

#1 ALEKSANDAR GOSPIĆ (30)
Izlazak Supermjeseca iz velebitske burne kape očarao je promatrače kod Svetog Nikole pored Nina, 14.11.2016.

#2 MARKO KOROŠEC (29)
Snježna idila na Kaninu u Sloveniji, veljača 2016.

#3 BORIS BAŠIĆ (26)
Izolirana ćelija nadomak Dubrovnika, ožujak 2014.

#4 SANDRO PUNCET (21)
Wall cloud i munja, Lošinj, 5.9.2016.

#5 ZORAN NIKOLIĆ (11)
nebo iznad Kotora se otvorilo. Snimljeno izjutra na Prčanju, 23.2.2015.

#6 DANIJEL PALČIĆ (10)
Predivan zalazak nakon kišnog dana, otok Pag, 23.8.2016.

#7 SINIŠA BRSTILO (9)
“Super moon” iznad Buzeta, 14.11.2016.

#8 KLEMEN BANDELJ (8)
Munja udara u Trst, 5.9.2015.

#9 ŠIME BAREŠIĆ (6)
Boje jeseni na Plitvičkim jezerima. 22.10.2016.

#9 MATKO JOSIPOVIĆ (6)
Jugo u kanalu i hridi poluotoka Sv. Petar, Makaraska 14.10.2016.

Fotografije koje se nisu plasirale među prvih 10:


Komentari

Share This Article

Related News

Obilna kiša na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru
Proljeće na čekanju
Prva polovica travnja – napokon kiša i prosječne temperature

O Autoru

Rade Popadić