Thursday, Jul. 16, 2020

Crometeo Photo Contest: Zid magle Sandru Puncetu donio zlato

Autor:

|

10.04.2016

|

Kategorije:

Crometeo Photo Contest: Zid magle Sandru Puncetu donio zlato

Tročlani žiri (u sastavu: Feđa Klarić, Joško Ponoš, Zvonimir Barišin) zaprimio je i ovoga puta 20 fotografija koje ste proteklog tjedna najviše lajkali na stranici Crometeo Photo Contesta. Svaki od njih glasovao je za 10 svojih favorita, a mi smo zbrojil glasove stručnog žirija.

Zanimljiv bodovni rasplet imamo u ovom krugu natjecanja. Zlato je s ukupno 27 bodova osvojio lošinjski fotograf Sandro Puncet. 6. travnja ove godine snimio je sjajnu fotografiju zida magle pred Plominom i dodatno učvrstio vodeću poziciju na trenutnoj godišnjoj top ljestvici. Prava gužva vlada na drugom mjestu kojega su ovoga tjedna podijelila tri fotografa. Goran Gajić s marčanom burom u Novom Vinodolskom, Boris Bašić s ljetnom olujom pred Dubrovnikom i Daniel Pavlinović s olujnim jugom u Dubrovniku osvojili su 25 bodova od strane žirija. Zbog “gužve” na drugom mjestu, ovog tjedna trećeg mjesta nemamo. Čestitamo!

Natječaj se odvija na ovoj Facebook stranici. Svoje fotografije šaljite nam na spomenutoj stranici isključivo putem poruke, od ponedjeljka do petka. Autor ima pravo poslati jednu fotografiju tjedno, a uz slanje fotografije potrebno je poslati još opis fotografije, vrijeme i mjesto njenoga nastanka.

PRAVILA CROMETEO FOTO NATJEČAJA:

Crometeo Photo Contest je fotografski natječaj meteorološkog karaktera. Nećemo objavljivati bilo kakve fotografije, već samo one s meteorološkim motivima. Zabranjeni su značajnih PhotoShop zahvati na fotografiji (dozvoljeno je samo manje diranje kontrasta, oštrine slike i slično). Zabranjeno je slati isti fotografiju više puta na natječaj, bez obzira koliko je prošlo između slanja tih fotografija. Također je strogo zabranjeno poticanje Facebook korisnika na lajkanjesvoje fotografije koja je objavljena na Crometeo Photo Contest Facebook stranici. Ako se natjecatelj “uhvati” u takvoj radnji, fotografija će biti diskvalificirana, a ako radnju ponovi gubi pravo daljnjeg natjecanja. Ipak, se radi o ležernom fotografskom natjecanju, gdje bi trebalo biti zadovoljstvo sudjelovati i učiti od drugih.  Želimo vam puno sreće u daljnjem natjecanju!

#1 SANDRO PUNCET (27)
Zid od magle pred Plominom, 6.4.2016.

#2 GORAN GAJIĆ (25)
Otočić San Marino okružen valovima orkanskih udara marčane bure i zalazak Sunca, Novi Vinodolski, 23.3.2016.

#2 BORIS BAŠIĆ (25)
Ljetni neverin pred Dubrovnikom, ljeto 2009.

#2 DANIEL PAVLINOVIĆ (25)
Olujno jugo u Dubrovniku, 26.12.2013.

#5 BORIS KAČAN (14)
Olujni Cb koji je zahvatio otok Murter, donio je munje, tuču i pijavicu. Snimljeno sa 120km udaljenog Paga, 22.08.2014.

#5 TONI HLEVNJAK (14)
“Mulo” na udaru jakog juga, 30.01.2015.

#7 ALEKSANDAR GOSPIĆ (12)
Trenutak mistike na vrhu Svetog Brda (1751m), s pogledom na vrhove i doline područja Paklenice omotane u sumaglicu, 17.5.2015.

#8 DANIJEL PALČIĆ (9)
Shelf cloud snimljen iz Paga, 20.2.2016.

#8 BRANKO MEIĆ-SIDIĆ (6)
Sunce zarobljeno u oblacima, Bačvice Split, 2.5.2014.

#10 BRUNO FANTULIN (6)
Zalazak u Zagrebu 25.2.2016.

Fotografije koje se nisu plasirale među prvih 10 (slučajnim redoslijedom):

Deni Ulić


Goran Antić


Hrvoje Margaretić


Luka Papić


Ivona Starčević


Mate Gulin


Maja Tomulić Kurelić

Matko Josipović


Rade Popadić


Vjeko Begović

Komentari

Share This Article

Related News

Obilna kiša na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru
Proljeće na čekanju
Prva polovica travnja – napokon kiša i prosječne temperature

O Autoru

Rade Popadić