Sunday, Jul. 12, 2020

Daniel Pavlinović, Marin Pitton i “15 razloga zašto ne bi trebali nikad posjetiti Hrvatsku”

Autor:

|

14.09.2015

|

Kategorije:

Daniel Pavlinović, Marin Pitton i “15 razloga zašto ne bi trebali nikad posjetiti Hrvatsku”

Popularna internetska platforma 9GAG ima više od 26 milijuna obožavatelja na Facebooku i preko pet milijuna pratitelja na Twitteru. Služi za zabavu gdje se svakodnevno postavlja više zanimljivih slika i video uradaka pronađenih na drugim portalima ili napravljenih od samih korisnika.

Hrvatsku se često može vidjeti na toj online platformi osnovanoj u Kaliforniji. Većinom služi u dobre svrhe i odlična je besplatna reklama za Lijepu Našu. Najfreškiji primjer je objava gdje piše “15 razloga zašto ne bi trebali nikad posjetiti Hrvatsku”, piše Dubrovački vjesnik.

Iako iz naslova izgleda kao loša reklama, ustvari je upravo suprotno. Tako na primjer piše da su zime prehladne uz prelijepu sliku zaleđenih Plitvičkih jezera, da je more zagađeno uz sliku bogatog morskog života.. Među tih 15 slika smjestile su se i dvije s juga.

Prva opisuje “zagađeno” nebo uz sliku Palagruže dubrovačkog fotografa Daniela Pavlinovića, inče jednog od osnivača Crometeo tima, dok druga navodi kako su naši gradovi prestari – uz sliku Dubrovnika. Među autorima je još jedan član Crometeo tima, Marin Pitton, i to s dvije fotografije iz Zadra i okolice. Ovdje pogledajte kako to izgleda.

Nije ovo prvi put da se Dubrovnik spominje na ovoj popularnoj platformi. Najviše pozornosti dobio je kao Kraljev Grudobran zahvaljujući seriji Igra prijestolja.

Komentari

Share This Article

Related News

Obilna kiša na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru
Proljeće na čekanju
Prva polovica travnja – napokon kiša i prosječne temperature

O Autoru

Rade Popadić