Tuesday, Jul. 7, 2020

Do kraja tjedna uglavnom suho uz puno sunca i topline

Autor:

|

28.03.2017

|

Kategorije:

Do kraja tjedna uglavnom suho uz puno sunca i topline

Veći dio tjedna pred nama bit će sunčano i natprosječno toplo. Ipak, prve dane travnja, po svemu sudeći, obilježit će južina, a u nedjelju ili ponedjeljak je moguća i kiša. Inače, ovih dana prije četiri godine u unutrašnjosti zemlje je bilo snijega, a temperatura zraka se spuštala do -10°C.

Naslovna fotografija: Kristijan Božarov

JADRAN:

Utorak će biti vedar. U noći će puhati slaba, rijetko gdje i umjerena bura. Danju slab do umjeren sjeverozapadnjak koji popodne na moru Dalmacije može biti pojačan. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od -1 do 4°C, uz obalu i na otocima od 4 do 11°C. Najviše dnevne temperature zraka od 15 do 20°C.

Srijeda će biti vedra. Noću tiho ili uz slabu buru, danju će puhati slab do umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 3 do 8°C, uz obalu i na otocima od 8 do 13°C. Najviše dnevne temperature zraka od 17 do 22°C.

Pretežno vedro bit će i tijekom četvrtka. Noću će puhati slaba bura, danju slab vjetar zapadnih smjerova. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 5 do 10°C, uz obalu i na otocima od 10 do 14°C. Najviše dnevne temperature zraka od 18 do 24°C.

Petak donosi nastavak stabilno i pretežno vedrog vremena. Na moru se ponegdje može pojaviti magla u jutarnjim satima. Noću tiho ili slaba bura, danju slabo izražen jugozapadnjak. Jutarnje temperature bez veće promjene, najviše dnevne većinom od 17 do 23°C.

Prema današnjim prognostičkim materijalima, u subotu će biti pretežno sunčano. Zapuhat će slabo do umjereno jugo koje na moru prolazno može biti pojačano. Od jutra toplo, najviše dnevne temperature slične ili neznatno niže u odnosu na petak.

U nedjelju djelomično sunčano, ali se prolazno uz više oblaka ponegdje ne isključuje mogućnost za vrlo malo kiše. Puhat će umjereno do jako jugo i zadržat će se toplo.

UNUTRAŠNJOST:

U utorak sunčano. Zapuhat će slab južni i jugozapadni vjetar. Jutro prohladno uz mogućnost mraza, a najviša dnevna temperatura se očekuje između 15 i 19 Celzijevih stupnjeva.

Za srijedu možemo najaviti suho i većinom sunčano vrijeme. U srijedu će jutarnja temperatura još uvijek biti blizu nule pa je još ponegdje po kotlinama moguć slab mraz, ali dnevna bi se već mogla popeti na 20 Celzijevih stupnjeva. Ovakvo vrijeme će odlično utjecati na zdravlje i raspoloženje pa će biometeorološka situacija biti povoljnija.

U četvrtak djelomično sunčano i toplo. Tijekom dana možda bude i nešto više oblaka, ali bi trebalo ostati suho ili rijetko gdje uz koju kap kiše. Vjetar će biti uglavnom slab. Jutarnja temperatura zraka od 4 do 9, a najviša dnevna između 17 i 21 Celzijev stupanj.

Petak nam donosi nastavak suhog i toplog proljetnog vremena. Bit će pretežno sunčano uz laganu južinu. Jutarnja temperatura bit će između 3 i 8 Celzijevih stupnjeva, a najviša dnevna mogla bi narasti do toplih 20 Celzijevih stupnjeva ili malo iznad. Pravo proljeće… To će biti jedan prekrasan proljetni dan što će sigurno imati utjecaj na sve brže pupanje, listanje i cvjetanje biljaka.

U subotu i dalje većinom sunčano i toplo. Temperatura će ujutro biti sasvim ugodna, a dnevna se očekuje malo iznad 20 Celzijevih stupnjeva, možda i do 23°C. Biometeorološke prilike će se malo pokvariti pa su kod meteoropata i kroničnih bolesnika moguće manje tegobe povezane s vremenom.

U nedjelju djelomično sunčano i toplo. Čini se da će biti nešto više oblaka, ali većinom suho ili tek krajem dana pokoji pljusak.

Ponedjeljak će biti oblačniji i malo svježiji. Mjestimice može biti kiše. Nije neko veliko pogoršanje, ali čini se da će ipak doći jedna manja promjena.

Komentari

Share This Article

Related News

U Rabu palo 112 litara kiše
Kišni rekordi na početku kalendarske jeseni
Fronta donijela osvježenje na početku klimatološke jeseni

O Autoru

Kristijan Božarov