Tuesday, Jun. 2, 2020

Dva Crometeovca u kalendaru Svjetske meteorološke organizacije za 2017. godinu!

Autor:

|

07.09.2016

|

Kategorije:

Dva Crometeovca u kalendaru Svjetske meteorološke organizacije za 2017. godinu!

Svjetska meteorološka organizacija objavila je pobjednike natječaja fotografija za kalendar 2017. godine. Među 13 fotografija oblaka izabrane su dvije fotografije hrvatskih fotografa, a jedna od njih je “Kraj ljeta” dubrovačkog lovca na oluje Danijela Pavlinovića.

Stanko na naslovnici!

Fotografija Ivančanina Zorana Stanka na natječaju je Svjetske meteorološke organizacije (WMO) uvrštena među pobjedničke i krasit će samu naslovnicu njena kalendara za 2017. godinu, piše Ivanec.hr.

Sjajno je to priznanje našem mladom fotografu, pogotovo ako se zna da je na foto natječaj WMO-a stiglo više od 450 fotografija iz cijeloga svijeta te da su, uz dva meteorologa, u žiriju koji je odlučivao o pobjednicima bila i dva profesionalna fotografa, dva grafička dizajnera i ekipa koja vodi profile WMO-a na brojnim društvenim mrežama.

Kalendar će se podijeliti svim članicama Svjetske meteorološke organizacije kojih je 191, a dobit će ga i sudionici godišnjeg summita UN-a u ožujku sljedeće godine u Maroku, gdje će se  voditi razgovori oko klimatskih promjena.

Usto, Zoranova fotografija će biti objavljena i na društvenim mrežama WMO-a (Facebook, Twitter) i krasit će ih mjesec dana, a bit će izložena i na fotografskoj izložbi Svjetske meteorološke organizacije koja se otvara na Svjetski dan meteorologije, 23. ožujka 2017.

Inače, fotografiju je Zoran snimio prije dvije godine, pri usponu na vrh Storžiča u Kamniškim Alpama u Sloveniji.

I Daniel i Zoran članovi su Crometeo tima, vrsni fotografi i poznati hrvatski lovci na oluje.

Foto: Zoran Stanko

Foto: Daniel Pavlinović

Komentari

Share This Article

Related News

Obilna kiša na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru
Proljeće na čekanju
Prva polovica travnja – napokon kiša i prosječne temperature

O Autoru

Rade Popadić