Thursday, Jul. 9, 2020

Festival znanosti: Livia Puljak otvorila Crometeo izložbu fotografija u Splitu (FOTO)

Autor:

|

21.04.2015

|

Kategorije:

Festival znanosti: Livia Puljak otvorila Crometeo izložbu fotografija u Splitu (FOTO)

U ponedjeljak navečer je, s početkom u 19,30, otvorena Crometeo izložba fotografija “Meteorološki kontrasti IV”. Popularna izložba već je obišla sve krajeve Hrvatske, a nakon pune dvije godine vratila se u Split. Izložba je otvorena u predvorju Kinoteke Zlata vrata.

Voditeljica organizacijskog odbora, prof. Livia Puljak, dala je uvodnu riječ o samoj izložbi, za koju je rekla da izaziva odlične reakcije publike gdje god da se postavi, a naglasila je da su mnoge fotografije s ove izložbe našle i u National Geographicu.

U ime udruge Crometeo na otvaranju su govorili Rade Popadić, jedan od osnivača udruga, te Zvonimir Barišin, profesionalni fotograf čije su meteorološke fotografije preuzete u brojnim medijima diljem svijeta.

– Živimo u svijetu brzih i naglih klimatskih promjena. Više energije u atmosferi znači i dinamičnije meteorološke procese. Ostaje neizvjesno koliko će se čovječanstvo brzo i kvalitetno moći adaptirati na njih. Fotografi su ti koji svojim objektivima, često u surovim uvjetima, znaju ovjekovječiti dramatične prizore manifestacije moći podivljale prirode, a radi se o spoju ljepote i upozorenja za sve nas – rekao je Popadić na otvaranju i najavio predavanje na istoj lokaciji, u četvrtak s početkom u 17 sati. Predavanje, koje će se također  održati u sklopu Festivala znanosti nosi naziv “Lovci na oluje”.

Foto: Miroslav Lelas, Zvonimir Barišin

crometeo izlozba1 200415

crometeo izlozba2 200415

crometeo izlozba3 200415

crometeo izlozba4 200415 (1)

crometeo izlozba5 200415

crometeo izlozba6 200415

izlozba 001

izlozba 002

izlozba 003

izlozba 004

izlozba 005

izlozba 006

Komentari

Share This Article

Related News

Obilna kiša na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru
Proljeće na čekanju
Prva polovica travnja – napokon kiša i prosječne temperature

O Autoru

Rade Popadić