Friday, Jul. 3, 2020

Fotografije koje su oduševile svijet od ponedjeljka u Dubrovniku: Izložba dubrovačkih lovaca na oluje

Autor:

|

17.10.2014

|

Kategorije:

Fotografije koje su oduševile svijet od ponedjeljka u Dubrovniku: Izložba dubrovačkih lovaca na oluje

Popularni Storm Chasers Dubrovnik otvorit će u ponedjeljak, 20.10. u 12 sati, na Sveučilištu u Dubrovniku, u zgradi stare bolnice, izložbu fotografija kojima nas već godinama oduševljavaju, a od kojih su mnoge otišle daleko izvan Dubrovnika i Hrvatske.

Posjetitelji će moći vidjeti fotografije Borisa Bašića, Daniela Pavlinovića, Zlatka Baraća i Hrvoja Margetića.

– Iz Dunea-e su nam se javili da bi htjeli organizirati izložbu naših fotografija u sklopu radionice Speedy Dunea i Dana Krajolika, projekta Baština – pokretač razvoja Zavoda za prostorno uređenje Županije. Izložba će u prostoru Sveučilišta biti do 30. rujna, a zatim seli u dvoranu VISIA i tamo će biti do 6. Studenog – rekao je ‘lovac na oluje’ Daniel Pavlinović za Dubrovački dnevnik.

Cilj izložbe je predstaviti Dubrovnik iz druge perspektive, Dubrovnik koji nije na razglednicama. Ove nam fotografije omogućuju vidjeti i shvatiti arhetipski krajolik Dubrovnika, piše u najavi izložbe Storm Chasera.

Za one koji još ne znaju, Storm Chasers ili ‘lovci na oluje’ je skupina dubrovačkih autora, koja se bavi meteo-fotografijom. Iako svaki od njih ima sebi svojstven pristup motivu, povezuje ih (ne)vrijeme i krajolik Dubrovnika, koji je prikazan u drukčijem, nesvakidašnjem svjetlu, u dramatičnoj atmosferi vremenskih (ne)prilika.

– Ovo nam nije prva izložba. Naše fotografije su već nekoliko godina u postavi Crometeo fotografija (Meteorološki kontrasti) koja obilazi Hrvatsku, a dovest ćemo je i u Dubrovnik. Osim toga, svaki član je imao i po barem jednu svoju samostalnu izložbu, primjerice Zlatko i ja u prostorima Udruge Mladih Orlando 2006. godine. Bit će još skupnih SCD izložbi, ali o tome uskoro – rekao nam je Daniel Pavlinović.

Svi ljubitelji dobre fotografije i prizora čudljive prirode uživat će u vrhunskim radovima koji će biti izloženi u ponedjeljak.

Komentari

Share This Article

Related News

Obilna kiša na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru
Proljeće na čekanju
Prva polovica travnja – napokon kiša i prosječne temperature

O Autoru

Rade Popadić