Saturday, Jul. 4, 2020

Istanbul pogodila snažna oluja s tučom (VIDEO; FOTO)

Autor:

|

28.07.2017

|

Kategorije:

Istanbul pogodila snažna oluja s tučom (VIDEO; FOTO)

Snažno grmljavinsko nevrijeme praćeno olujnim vjetrom, tučom i obilnom kišom  zahvatilo je u četvrtak 27. srpnja 2017. u kasnim poslijepodnevnim satima šire područje Istanbula.  Oluja je donijela tuču s komadima leda promjera i do 9 centimetara. Počinjena je velika materijalna šteta na kućama i  vozilima, a meteorološke portale su obišle i fotografije oštećenog zrakoplova u zračnoj luci.  Vlasti su objavile da je stiglo oko 7000 poziva u pomoć za vrijeme oluje. Olujni vjetar (izmjeren je udar od 98 km/h) je srušio  najmanje 230 stabala na području grada. Uništeno je i 90 krovova kuća.

Mediji javljaju da je u oluji ozlijeđeno najmanje 10 osoba.   Riječ je o drugoj snažnoj oluji u zadnjih desetak dana koja je pogodila Istanbul.

Bujice vode pomiješane s ledom preplavile su gradske ulice. U kratko vrijeme palo je 25 litara kiše na kvadratni metar. Srpanj je s prosječnih 35 mm kiše, prosječno najsušniji mjesec u Istanbulu.

U nastavku  donosimo nekoliko fotografija iz Istanbula jučer, a širu reportažu o nevremenu pogledajte na stranici severe-weather.eu.

 

Video: geogie hagaid/youtube

Foto: –  Severe Weather Turkey

Foto: – : Hava Forum – Meteoroloji

Komentari

Share This Article

Related News

Atlantik: Uragan Lorenzo (kategorija 5) postavlja nove rekorde; potonuo brod
Uragan Dorian devastirao sjever Bahama
Uragan Dorian pogodio Bahame s vjetrovima od 295 km/h: Izjednačen rekord iz 1935. godine

O Autoru

Ned