Sunday, Jul. 5, 2020

“Ivanečki kontrasti” – prva samostalna izložba fotografija Zorana Stanka

Autor:

|

17.01.2015

|

Kategorije:

“Ivanečki kontrasti” – prva samostalna izložba fotografija Zorana Stanka

Ovih dana svi koji se igrom slučaja nađu u Ivancu mogu posjetiti ivanečku gradsku knjžnicu Gustav Krklec u kojoj naš član Crometeo Tima, Zoran Stanko ima fotografsku izložbu.

Ovo je ujedno i Zoranova prva vlastita fotografska izložba kojom se predstavlja Ivancu, a sama izložba nosi naziv “Ivanečki kontrasti”. Izloženo je 16 fotografija na kojima se prikazuje Ivanec u različitim godišnjim dobima i vremenskim uvjetima.

Fotografsku izložbu posjetitelji besplatno mogu vidjeti u prostorijama knjižnice u sklopu njezinog radnog vremena.

Zoran Stanko je fotograf koji nam dolazi iz hrvatskog Zagorja, točnije Ivanca. Crometeo zajednicu već godinama očarava brojnim fotografijama meteoroloških motiva, a u zadnje vrijeme dominiraju motivi sa njegovih planinarskih izleta diljem Hrvatske, Slovenije, Austrije, Italije i Crne Gore.

Za naš portal je rekao:

Fotografirati sam počeo prije desetak godina kada su mi roditelji kupili prvi digitalni fotoaparat. Nije to bio neki posebno kvalitetan uređaj, no, bio je dovoljno dobar za početnika poput mene. Ljubav prema fotografiji je rasla iz godine u godinu, a jedna od prekretnica bila je moja registracija na Crometeo forum 2005. godine. Tamo sam upoznao ekipu koja je dijelila ljubav i strast za fotografiranjem meteo motiva (munja, olujnih oblaka, zalazaka sunca, snijega itd.), a oni su me objeručke prihvatili u svoju zajednicu.

Zoran je po struci diplomirani politolog, a nedavno je završio i poslijediplomski specijalistički studij ‘Vanjska politika i diplomacija’. Danas radi kao fotograf na portalu eVaraždin, a o svojim uzorima rekao je:

Nakon što sam diplomirao tražio sam posao u struci, ali bez uspjeha. Potraga za poslom trajala je gotovo dvije godine, a to slobodno vrijeme (uz potragu za poslom) uložio sam na usavršavanje fotografskog umijeća. Pri tome su mi uvelike pomogli članovi Crometeo Tima. Na svako moje pitanje dobio bih odmah odgovor, a ekipa je uvijek bila spremna pomoći.

Fotografski uzori su mu je Aleksandar Gospić i Marko Korošec, najbolji pejsažni fotografi u ovom dijelu Europe.

10478138 10152765730608019 6351932322159435009 n

Plakat izložba 2

prikaz 1

prikaz 2

prikaz 3

Komentari

Share This Article

Related News

Obilna kiša na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru
Proljeće na čekanju
Prva polovica travnja – napokon kiša i prosječne temperature

O Autoru

Rade Popadić