Saturday, Jul. 4, 2020

Katastrofalne poplave pogodile Bugarsku, tornado razarao Istanbul (FOTO, VIDEO)

Autor:

|

20.06.2014

|

Kategorije:

Katastrofalne poplave pogodile Bugarsku, tornado razarao Istanbul (FOTO, VIDEO)

Ista ciklona koja je danima području Italije i dijela Hrvatske donosila vrlo nestabilno vrijeme, u četvrtak se svojim centrom premjestila na istok pa su jače grmljavinske nestabilnosti tijekom dana i u noći na četvrtak zabilježene na području Bugarske, Grčke i Turske.

Deset osoba je poginulo, a tri su nestale u poplavi koja je u četvrtak zahvatila sjeveroistok Bugarske, priopćio je u petak bugarski ministar unutarnjih poslova Cvetlin Jovčev.Trupla devetero ljudi, među kojima je dvoje djece, pronađena su u predgrađu Varne, najvećeg bugarskog grada na Crnome moru i jedno u okolici Dobriča, blizu Dunava, dodao je.

– Stanje se počinje normalizirati, ali je i dalje kritično – kazao je Jovčev.

U četvrtak poslijepodne na Varnu se obrušilo olujno nevrijeme nakon tri tjedna kiše. Južno predgrađe Asparuhovo poplavljeno je zbog kiše, rekao je gradonačelnik Ivan Portnih.

U Varni je voda, visoka i do dva metra, ušla u kuće, među kojima su se neke i urušile, a desetke automobila je odnijela vodena bujica. Šteta je velika, ali procjena još traje.

Olujno nevrijeme praćeno jakom kišom i tučom sručilo se u četvrtak na čitavu zemlju. Poplavljena su mnoga mjesta i turistički kampovi na Crnome moru, gdje je sezona počela kasnije zbog kišnog proljeća, javlja Hina.

Iz pokrajine Veliko Trnovo evakuirano je četrdesetak ljudi, a s područja Dobriča 150, rekao je Jovčev.

Obilne oborine lokalno praćene katastrofalnom tučkom pogodile su velik dio Bugarske za su mnoga područja i dalje bez električne energije, a promet se odvija krajnje otežano.

Nevrijeme je pogodilo i istočnu obalu Grčke, a potom se premjestilo nad zapad Turske. Na tom je području tijekom jučerašnjeg dana zabilježen čitav niz pijavica koje su bile vrlo razvijene. Nekoliko pijavica u kasnim popodnevnim satima pogodilo je sam centar Istanbula gdje je načinjena znatna materijalna šteta. VIDEO 1, VIDEO 2, VIDEO 3

Izvor fotografija: Severe Weather Europe

a01

a02

a03

a04

a05

a06

a09

a10

Komentari

Share This Article

Related News

Atlantik: Uragan Lorenzo (kategorija 5) postavlja nove rekorde; potonuo brod
Uragan Dorian devastirao sjever Bahama
Uragan Dorian pogodio Bahame s vjetrovima od 295 km/h: Izjednačen rekord iz 1935. godine

O Autoru

Rade Popadić