Wednesday, Jun. 3, 2020

Krapanj dobio sondu za mjerenje temperature mora

Autor:

|

11.06.2016

|

Kategorije:

Krapanj dobio sondu za mjerenje temperature mora

Članovi Šibenik Metea jučer su na otoku Krapnju nakon nekoliko tjedana priprema, nabave i predmontaže opreme izvršili montažu i puštanje u rad sonde za mjerenje temperature mora koja će u realnom vremenu u prosjeku svakih 5 minuta na interent slati aktualne temperature mora izmjerene na dubini od 0,5m.

Dio je to projekta kojeg je pokrenuo g. Radovan Bajagić, a Šibenik Meteo mu se na poziv o suradnji odazavao i sustav meteo postaje Davis kojeg je montirao na svoj obiteljski dom nadogradio sondom za mjerenje temperature mora, mini PC-om te UPS-om. Ukupno ulaganje ŠM u projekt iznosi oko 15.000kn, zajedno sa ulaganjima g. Bajagića vrijednost je dosegnula iznos od 25.000kn.

Kako je sustav potrebno održavati, a opremu amortizrati uz želju za postavljanjem panoramske kamere sa uživo prijenosom slike ŠM poziva sve donatore da se jave i pripomognu daljnjem razvijanju i održivosti projekta.

Dodajmo da je ovo naša treća sonda za mjerenje temperature more, a prethodne dvije su postavljene u Šibeniku na Martinskoj i Rogoznici. Aktualne podatke o temperaturama mora možete pratiti ovdje.

Komentari

Share This Article

Related News

Obilna kiša na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru
Proljeće na čekanju
Prva polovica travnja – napokon kiša i prosječne temperature

O Autoru

Šibenik Meteo