Friday, Jun. 5, 2020

METEOADRIATIC Od danas dostupna najdetaljnija hrvatska aplikacija za vremensku prognozu: Stotine lokacija i produkata!

Autor:

|

01.02.2018

|

Kategorije:

METEOADRIATIC Od danas dostupna najdetaljnija hrvatska aplikacija za vremensku prognozu: Stotine lokacija i produkata!

Od danas je na Google Playu dostupna MeteoAdriatic aplikacija. Radi se o prvoj hrvatskoj aplikaciji na kojoj su osim gotovih prognoza za stotine lokacija u Hrvatskoj dostupne i meteorološke karte s desetcima parametara i vremenskom rezolucijom od jednog sata!

Besplatna mobilna aplikacija MeteoAdriatic nudi mogućnost pregledavanja nekih od meteoroloških podataka koje nudi domaći portal MeteoAdriatic.net u različitim načinima prikaza. Podaci se temelje na matematičkom izračunu numeričkog modela atmosfere WRF­ARW u posebnoj konfiguraciji temeljenoj na višegodišnjem iskustvu u numeričkom modeliranju atmosfere.

Aplikacija pruža mogućnost pregleda standardnih meteoroloških parametara do 5 dana unaprijed u obliku tablice i grafova, s vremenskom razlučivošću od svega jednog sata. Grafovi omogućuju i pregled nekih manje uobičajenih podataka kao što su primjerice nestabilnost atmosfere te podaci slobodne atmosfere na nekoj visini od tla. Time je zainteresiranim korisnicima omogućen detaljniji uvid u meteorološka događanja tijekom 5 prognoziranih dana. No za one koji zahtijevaju zaista mnogo više od uobičajenih prikaza meteoroloških predviđanja, MeteoAdriatic nudi i pregled svih meteoroloških karata s MeteoAdriatic.net portala.

MeteoAdriatic aplikacija:

★ Jednostavnim pretraživanjem do meteoroloških podataka
★ Različite mogućnosti prikaza meteo parametara
★ Pretražujte među više stotina lokacija u Hrvatskoj i regiji
★ Podatci dolaze s našeg najnaprednijega WRF-ARW modela
★ U aplikaciji se nalazi do 120 sati prognoziranih podataka najviše kvalitete u vremenskom koraku od svega 1 sat.

Putem ponuđenih prognostičkih karata imate mogućnost steći kompletan uvid u stanje atmosfere. Ovaj dio aplikacije služit će ponajviše pravim meteorološkim znalcima, a cijenit će ga svakako i svi oni koji prate iste ili slične produkte na web­u – primjerice ribari i drugi nautičari, poljoprivrednici, letači, planinari, surferi, izletnici i svi oni na čije aktivnosti utječe vrijeme.

Dva mjeseca truda na razvoju ove aplikacije uložili su programeri iz zadarske tvrtke UP Studio. Šime Kalac, Marin Babajko i Ive Botunac zaslužni su za sav programski kod aplikacije, dok su meteorološki podaci koji se u njoj nalaze iz dugogodišnjeg projekta MeteoAdriatic profesora Ivana Tomana uz podršku Crometeo tima.

Daj peticu!

Upravo Crometeo tim moli sve one koji instaliraju aplikaciju da ostavite peticu kao ocjenu na Google Play. Naime, developeri su je dva mjeseca radili potpuno besplatno, i to je najmanje što možemo učiniti da im kažemo HVALA.

Za sva pitanja i raspravu oko aplikacije, slobodno se pridružite u za to predviđenu Facebook grupu. Radi se o prvoj verziji aplikacije koja će iz tjedna u tjedan unaprjeđivati, a uskoro će aplikacija biti dostupna i na iTunes.

Komentari

Share This Article

Related News

Obilna kiša na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru
Proljeće na čekanju
Prva polovica travnja – napokon kiša i prosječne temperature

O Autoru

Ned