Tuesday, Sep. 17, 2019

Najmanje 21 poginuli u naletu tajfuna na Filipinima

Autor:

|

08.12.2014

|

Kategorije:

Najmanje 21 poginuli u naletu tajfuna na Filipinima

Najmanje 21 osoba poginula je, neke od njih utopili su se u naletu tajfuna u Boronganu, glavnom naselju filipinske pokrajine Istočni Samar, objavio je u ponedjeljak filipinski Crveni križ.

Na Filipinima je evakuirano više od milijun ljudi pred snažnim tajfunom koji je stigao s Pacifika, zbog straha da bi se mogla ponoviti tragedija iz prošle godine u kojoj je poginulo ili nestalo više od 7.000 ljudi.

Animirani GIF prikaz otkriva putanju Hagupita zapadnije od Filipina (NOAA/Satellite)

“Potvrđeno je da je u Istočnom Samaru poginulo 21 ljudi, od toga 16 u Boronganu, rekao je Gwendolyn Pang, glavni tajnik filipinskog Crvenog križa.

Nacionalno vijeće za ograničenje i upravljanje rizikom od katastrofa u Manili potvrdilo samo informacije o dvoje mrtvih i troje ozlijeđenih. Potvrđene su informacije i o dvije žrtve izvan Samara, trećeg po veličini filipinskog otoga.

Tajfun Hagupit, najsnažniji koji je pogodio Filipine ove godine, od nedjelje hara istokom arhipelaga, uz jaku kišu i vjetar jačine više od 200 kilometara na sat koji je trgao krovove, električne kablove i drveće. (Hina)

Komentari

Share This Article

Related News

Uragan Dorian devastirao sjever Bahama
Uragan Dorian pogodio Bahame s vjetrovima od 295 km/h: Izjednačen rekord iz 1935. godine
Velika Britanija:  Izmjerena najviša temperatura u povijesti mjerenja   38.7 °C

O Autoru

Rade Popadić