Friday, Oct. 30, 2020

Otvorena Crometeo izložba u Fotoklubu Split: “Mnoge od ovih fotografija izazivaju strahopoštovanje”

Autor:

|

07.09.2017

|

Kategorije:

Otvorena Crometeo izložba u Fotoklubu Split: “Mnoge od ovih fotografija izazivaju strahopoštovanje”

U srijedu navečer u Fotoklubu Split otvorena je izložba fotografija članova Crometeo tima “Meteorološki kontrasti V – ljudi i vrijeme”. Na sto postavljenih fotografija Crometeovci su prezentirali šarenilo meteoroloških motiva, a osobito onih ekstremnih. Dalmacija je jedno od meteorološki najdinamičnijih područja u Europi, stoga i najveći broj fotografija na izložbi stiže iz Dalmacije.

Video s otvaranja možete pogledati ovdje.

Na izložbi je zastupljeno tridesetak autora iz svih krajeva Hrvatske. Neki od radova mogu se vidjeti u National Geographicu ili kalendaru Svjetske meteorološke organizacije. Udari munja, pijavice, olujni oblaci, atraktivni meteorološki i astronomski fenomeni, sve to sadrži ova izložba.

Crometeo tim je prilikom otvaranja izložbe zahvalio novom vodstvu Fotokluba što je udruga u ovom prestižnom izložbenom prostoru izlaže nakon četiri godine i točno 10 godina nakon prve izložbe fotografijau ovom prostoru. Posebnu zahvalu uputili su Feđi Klariću koji je, kako su istaknuli, veliki zagovornik Crometeo i njihove fotografije.

Posebni gosti na otvaranju bili su Lucijan Španić i Nino Salkić, lovci na oluje iz Senja, inače članovi Crometeo prijateljske udruge “Storm chasing team Senj”.

– Mnoge od ovih fotografija izazivaju strahopoštovanje – komentirala je posjetiteljica izložbe.

Izložba će biti postavljena do 23. rujna.

Kako je prošlo sinoćnje otvaranje pogledajte u bogatoj fotogaleriji:

saasf

Komentari

Share This Article

Related News

Obilna kiša na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru
Proljeće na čekanju
Prva polovica travnja – napokon kiša i prosječne temperature

O Autoru

Rade Popadić