Friday, Oct. 30, 2020

Ovog četvrtka otvaranje izložbe fotografija Miroslava Lelasa “(Ne)vrijeme u slikama”

Autor:

|

14.02.2017

|

Kategorije:

Ovog četvrtka otvaranje izložbe fotografija Miroslava Lelasa “(Ne)vrijeme u slikama”

Atraktivna izložba (Ne)vrijeme u slikama otvara se u četvrtak, 16. veljače, u 18 sati u Klubu Zona. Miroslav Lelas, fotograf mlađe generacije, spojio je ljubav prema fotografiji i vremenskim neprilikama te ja naučio zaustavljati munje i krotiti vjetrove.

– U Hrvatskoj postoje fotografi koji bilježe nevere, love fascinantne fotografije nevremena, a u javnosti se sve više nazivaju lovcima na oluje. Da nije udruge CROMETEO i medija vjerojatno javnost nikada ne bi vidjela njihove radove jer tko bi se pohvalio da lovi oluje, da čeka cijelu noć kako bi uhvatio nadolazeći oblak, da iz kreveta izlazi po najvećem nevremenu u potrazi za jednom fotografijom.

Ova izložba prikazuje upravo takve fotografije na kojima priroda pokazuje svoju moć, a zajedno s ljudima stvara kompoziciju koju se teško može ponoviti tj. ponovno reproducirati. Nešto što priroda napravi je samo trenutak u vremenu, a ako ga zabilježimo na fotografiji ostaje za vječnost – objašnjava autor.

Miroslav Lelas rođen je 1997. u Splitu. Fotografiju je upoznao kroz analogne fotoaparate, a u svijet fotografiranja nevremena i vremenskih pojava uvukla ga je udruga CROMETEO čiji je aktivan član od 2013. godine. Kao fotograf volontirao je na portalu infozona.hr, danas radi kao fotoreporter na portalu DalmacijaNews.hr, a trenutno je i student Pomorskog fakulteta u Splitu.

Sudjelovao je na nekoliko skupnih izložbi od kojih izdvaja izložbe Splitska.tiramola koje su održane u Galeriji Fotokluba Split 2014. i 2015. godine te Meteorološki kontrasti IV čiji je postav prethodnih godina obišao cijelu Hrvatsku.

Događaj na facebook stranici Kluba Zona:

https://www.facebook.com/events/1835189323407332/

Komentari

Share This Article

Related News

Obilna kiša na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru
Proljeće na čekanju
Prva polovica travnja – napokon kiša i prosječne temperature

O Autoru

Rade Popadić