Sunday, Jul. 5, 2020

Do petka vrlo toplo i vjetrovito, za vikend osvježenje

Autor:

|

30.03.2016

|

Kategorije:

Do petka vrlo toplo i vjetrovito, za vikend osvježenje

Kraj ožujka obilježit će pravo proljetno vrijeme uz prvo zamjetnije zatopljenje ove godine. U nastavku tjedna očekuje nas obilje sunca, južina i daljnje zatopljenje. Manja promjena vremena moguća je tek u subotu i nedjelju kad bi moglo doći do umjerenog osvježenja, ponegdje s kišom.

JADRAN:

U srijedu će u Dalmaciji biti pretežno, a na sjevernom Jadranu djelomično sunčano. Uglavnom je u zaleđu Kvarnera ujutro moguće malo kiše. Puhat će slabo do umjereno jugo koje će u drugom dijelu dana na moru ponegdje biti pojačano. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 5 do 9°C, uz obalu i na otocima od 9 do 13°C. Najviše dnevne temperature od 14°C ponegdje na Kvarneru do 20°C ponegdje u Dalmaciji.

Četvrtak donosi pretežno sunčano i suho vrijeme. Samo je u zaleđu Kvarnera moguća povremeno promjenjiva naoblaka uz pokoju kišnu kap. Puhat će umjereno do jako jugo koje će u drugom dijelu dana ponegdje na moru imati olujne udare. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 6 do 10°C, uz obalu i na otocima od 11 do 15°C. Najviše dnevne temperature u porastu i bit će od 16°C do visokih 23°C.

Petak nosi nastavak stabilnog i pretežno sunčanog vremena. Ujutro će puhati umjereno do jako jugo, u drugom dijelu dana bit će u postupnom slabljenju. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 7 do 11°C, uz obalu i na otocima od 12 do 17°C. Najviše dnevne temperature od 18°C do vrlo toplih 25°C.

Subota će biti pretežno sunčana uz postupan porast naoblake krajem dana, prvo na otvorenom moru. Navečer će mjestimice biti kiše. Puhat će umjereno jugo, a kasno navečer na sjevernom Jadranu umjerena bura. Bit će toplo i vrlo toplo s najvišim dnevnim temperaturama od 19 do 25°C.

U nedjelju, prema aktualnim prognostičkim materijalima, na sjevernom Jadranu djelomično sunčano, a u Dalmaciji promjenjivo uz mogućnost za kišu ili pljusak još u jutarnjim satima, a tijekom dana postupno stabilnije. Jugo će u Dalmaciji prestati, a slaba do umjerena bura proširit će se na cijelu obalu. Temperature zraka bez značajnije promjene ili malo niže.

UNUTRAŠNJOST:

U srijedu djelomično sunčano i još malo toplije. Samo je ponegdje moguć kratkotrajan pljusak, većinom u Gorskom kotaru. Bit će vjetrovito, osobito u gorju i u središnjoj Hrvatskoj gdje će jugozapadni vjetar biti jak i vrlo jak. Jutarnja temperatura zraka od 5 do 10, a najviša dnevna između 16 i 21°C.

U četvrtak suho, djelomično sunčano i još malo toplije. Bit će vjetrovito, osobito u gorju i u središnjoj Hrvatskoj gdje će jugozapadni vjetar biti jak i vrlo jak. Jutarnja temperatura zraka od 7 do 13, a najviša dnevna između 18 i 24°C.

I u petak suho i pretežno sunčano uz umjeren i jak jugozapadni vjetar. Jutarnja temperatura od 9 do 14, a najviša dnevna od 20 do 26 Celzijevih stupnjeva, ponegdje možda i malo viša.

U subotu bi nas mogla zahvatiti oslabljena hladna fronta. Još nije potpuno sigurno koliko će ona utjecati na vrijeme i koliko će jaka biti ta promjena. U svakom slučaju dan će biti oblačniji i svježiji jer će zapuhati povremeno umjeren vjetar sjevernih smjerova. Mjestimice može biti kiše. Jutarnja temperatura od 8 do 13, a dnevna većinom od 13 do 18 Celzijevih stupnjeva.

Komentari

Share This Article

Related News

U Rabu palo 112 litara kiše
Kišni rekordi na početku kalendarske jeseni
Fronta donijela osvježenje na početku klimatološke jeseni

O Autoru

Kristijan Božarov