Saturday, Jul. 11, 2020

Pijavice i olujni vjetrovi pogodili Italiju (FOTO)

Autor:

|

21.07.2014

|

Kategorije:

Pijavice i olujni vjetrovi pogodili Italiju (FOTO)

U ponedjeljak područje Italije našlo se pod direktnim utjecajem ciklone koje se produbljava na području Genovskog zaljeva, a njena hladna fronta velikom dijelu Italije donosi ekstremne vremenske prilike, nakon nekoliko vrućih i stabilnih dana.

U dijelovima Toskanije, Emilia Romagnije i Lombardije tijekom noći i jutra palo je preko 70 mm oborine, što je izazvalo mjestimične poplave.

Tijekom jutra najviše je pogođen sjever Italije. U regijama Marche i Abruzzo zabilježeni su orkanski udari vjetra do čak 150 km/h, a vjetar je lomio stabla iz korijena. Načinjene su goleme štete na poljoprivrednim kulturama ali i na brojnim kućama.

Nevrijeme se prema sredini dana nastavilo kretati prema središnjim dijelovima apeninskog poluotoka. Na obalama Tiernskog mora javile su se najmanje 3 pijavice koje su s mora ušle na kopno na području Lacija i to kod gradova Civitavecchia, Tarquinia i Montalto di Castro. Pijavice su načinile značajnu materijalnu štetu.

Dok su zadnjih dana imali temperaturu zraka preko 30°C, sredinom ponedjeljka Firenza, Bologna, Pisa i Livorno mjere jesenskih 17 Celzijevih stupnjeva.

Vruće se zadržalo sam na jugu Italije pa je u Cataniji izmjereno 33°C, u Bariju 32°C, u Lecceu 31°C.

Foto: MeteoWeb

analyza

i1

i3

i4

i5

t1

t2

t3

t4

VMI

Komentari

Share This Article

Related News

Atlantik: Uragan Lorenzo (kategorija 5) postavlja nove rekorde; potonuo brod
Uragan Dorian devastirao sjever Bahama
Uragan Dorian pogodio Bahame s vjetrovima od 295 km/h: Izjednačen rekord iz 1935. godine

O Autoru

Rade Popadić