Tuesday, Jun. 2, 2020

Pijavice i poplave pogodili Italiju, tuča Sloveniju (FOTO)

Autor:

|

26.07.2014

|

Kategorije:

Pijavice i poplave pogodili Italiju, tuča Sloveniju (FOTO)

Još protekle noći ciklona Luka počele je djelovati na vrijeme na sjeverozapadu Italije, a tijekom subote se proširilo je velik dio apeninskog poluotoka. Jako je nevrijeme najviše pogodilo područje između Emilia Romagne i Marchea: U samo tri sada Pmerigigo u Emilia Romagni primio je 71 mm oborine. U St. Georgeu palo je 52 mm, u Pinerelli 48 mm.

Najgore je pogođen Mrche gdje su zabilježene velike poplave. Nezadovoljni turisti napuštaju mnoga odredišta toga područja. Uslijed jakih kiša veliki dijelovi gradove Senigallia i Marotto našli su se pod vodom. Vodene bujice nosile su automobile, a nabujali potoci izlijevali su preko mostova. Oštećene su brojne tamošnje plaže.

Jesi u okolici Ancone pogodile su razorne pijavice. Pijavice su oštetile na desetke stambenih zgrada, a oštećeni su brojni automobili i polomljena brojna stabla. Sreća je da ozlijeđenih nije bilo. Osim pijavica, područje je pogodila i jača tuča.

Civilna zaštita i vatrogasci imali su pune ruke posla čitavo poslijepodne jer su zabilježili više od 100 intervencija, mahom ispumpavanja voda. Bujice su na ovom području privremeno poremetile promet autocestom i željeznicom.

Nakon što je pogodilo Italiju, nevrijeme je u ranim popodnevnim satima zahvatilo mnoge dijelove Slovenije. U Kranju su tako stabla padala po automobilima, a slično je bilo u Kropi kod Radovljice. Jako nevrijeme s olujnim udarima vjetra, pljuskovima i povremenom tučom pogodilo je i Ljubljanu. Promet je zbog slomljenih grana i bujica bio otežan u mnogim dijelovima grada. Poplave su zabilježene i u Koruškoj.

Foto: MeteoWeb

10570527 744370908937817 8806618832802164906 n

i1

i2

i3

i4

i5

i6

i7

i8

i9

p0

p1

VMI (1)

VMI (3)

Komentari

Share This Article

Related News

Atlantik: Uragan Lorenzo (kategorija 5) postavlja nove rekorde; potonuo brod
Uragan Dorian devastirao sjever Bahama
Uragan Dorian pogodio Bahame s vjetrovima od 295 km/h: Izjednačen rekord iz 1935. godine

O Autoru

Rade Popadić