Thursday, May. 28, 2020

Planinarenje i radna akcija Kaštelana na Omiškoj Dinari (FOTO)

Autor:

|

10.03.2014

|

Kategorije:

Planinarenje i radna akcija Kaštelana na Omiškoj Dinari (FOTO)

Tekst i fotografije: IVANA ČURKOV

Može biti da je Sunce u zadnje vrijeme stvarno malo pretjeralo sa sijanjem, pa da su se i posljednje zimske kukuljice svukle i konačno su sve visibabe izašle da bi vidjele ove divne dane.

Tako je i u nedjelju planinarsko društvo Ante Bedalov iz Kaštel Kambelovca sa svojim članovima i novopečenim školarcima opće planinarske škole krenulo u osvajanje vrha Imbera iznad Omiša.

o02

U Omišu ih je dočekao dragi prijatelj društva i izvrstan vodič, čovjek i GSS-ovac, Zvone. Krenuli su omiljenim prijevoznim sredstvom prema skloništu Luda Kuća, koje se nalazi na samom putu do vrha. Na putu prema gore na visoravni gdje se autom najdalje može doći, ostavljene su grede i murali koje je Zvone pripremao cijelu subotu za veselu i vrijednu ekipu, kako bi lijepo iskorišten dan postao još bolje iskorišten. I svi su se oduševljeno prihvatili posla noseći materijal do same Lude Kuće.

o01

o05

o04

o03

o03b

o05b

omdin

A na Ludoj Kući ne može biti luđe, opće veselje, od pjesme, čaja, dobrih vibracija koje bi svakome izmamile osmijeh i radost. Osjećaj zadovoljstva se nazirao na svim licima od najmlađih do najstarijih.

o08

o09

o10

o11

o12

Nakon radne akcije i marende, ekipa se ponovno vratila pratnji markacija upravo za vrijednim markacistima planinarskog društva Imber, bez kojih ne znam kako bi se uopće došlo do vrha. A na vrhu je puhala jaka bura, u pozadini školarka na frulici, vesela družina čakula, razmjenjuje dojmove, fotografira i uživa u predivnom pogledu na Omiško zaleđe i na otoke. Očarani i prepuni dojmova, spuštaju se opet na Ludu kuću odakle dalje kreću prema Fortici, a onda polagano i nazad doma u Kaštela.

Ovakvi dani, kad deseci ručica učinu pravu stvar za drugoga i za sebe, ostanu zauvijek u sjećanju čovjeka, jer najljepši dar je upravo osjećaj ispunjenosti jer si učinio nešto lijepo za društveno dobro. Zato se društvo sa žarkom željom nada da će vrijeme poslužiti i na narednim izletima kako bi opet upregnuli naše ruke i noge za novom avanturom, za novim vrhom, pa čak i sendvičem na livadi. Hvala našim prijateljima, članovima PD Imber koji nas je ugostio u svoj skromni dom, što nas je počastio čašom smijeha i radujemo se novim akcijama i izletima u njihovom predivnom društvu…

o13

o14

o16

o17

o18

o19

o20

o21

Komentari

Share This Article

Related News

U lovu na pomrčinu Sunca
Ljetni suncostaj
SAD: Prognostičar Phil najavio nastavak zime

O Autoru

Crometeo redakcija