Saturday, Jul. 4, 2020

Ponedjeljak je donio stabilizaciju, što nas čeka dalje?

Autor:

|

23.05.2017

|

Kategorije:

Ponedjeljak je donio stabilizaciju, što nas čeka dalje?

Nakon promjene vremena prošli vikend, ponedjeljak je u najvećem dijelu Hrvatske obilježilo stabilno i barem djelomice sunčano vrijeme.
Sporadičnih nestabilnosti u obliku kratkotrajne kiše ili pljuska bilo je tek ponegdje u Dalmatinskoj zagori. Jutro je donijelo dašak svježine pa se, osim u gorju, živa u termometrima spustila ispod 10°C i ponegdje u nizinskoj Hrvatskoj (9°C u Daruvaru, Karlovcu, Kutini, Lipiku….). U ostatku unutrašnjoosti ujutro se mjerilo između 10 i 15°C, a na Jadranu uglavnom od 15 do 20°C. U nastavku dana, uz dosta sunčana vremena, posvuda u zemlji bilo je vrlo toplo i vruće, izuzevši više gorske predjele, pa se najviša dnevna temperatura kretala uglavnom od 24°C do 29°C, koliko je izmjereno na splitskom aerodromu. Vjetar je uglavnom bio slab, tek ponegdje na Jadranu i umjeren.

Od utorka nas čeka sve nestabilnije vrijeme pa su u unutrašnjosti mogući prolazna kiša, pljuskovi i grmljavina, osobito poslijepodne i prema kraju dana. Tijekom u unutrašnjosti još promjenjivije srijede postoji i vrlo mala mogućnost izraženijeg grmljavinskog neveremena. Na Jadranu će se do srijede navečer uglavnom zadržati suho kada i ondje raste mogućnost za prolaznu kišu i grmljavinske nestabilnosti. U utorak i srijedu očekuju nas temperature zraka slične onima u ponedjeljak, dok će četvrtak u unutrašnjosti donijeti blago zahladnjenje, a na Jadranu prolaznu, ne odveć jaku buru i tramontanu.

Od četvrtka i petka postupno stabilnije, kao uvod u, kako se zasada čini, pravi ljetni završetak lipnja.

Minimalne temperature zraka u Hrvatskoj 22.5.2017.

slika

Maksimalne temperature zraka u Hrvatskoj 22.5.2017.

slika

Izvori:
www.ogimet.com
DHMZ

Komentari

Share This Article

Related News

U Rabu palo 112 litara kiše
Kišni rekordi na početku kalendarske jeseni
Fronta donijela osvježenje na početku klimatološke jeseni

O Autoru

Kristijan Božarov