Saturday, May. 30, 2020

Postavljena meteorološka postaja u Kostanjama i puštena u rad (FOTO)

Autor:

|

13.07.2014

|

Kategorije:

Postavljena meteorološka postaja u Kostanjama i puštena u rad (FOTO)

Ovoga vikenda u rad je puštena automatska meteorološka postaja u Kostanjama. Na ovaj način ovo će živopisno mjesto istočnih Poljica prvi put imati sustavna meteorološka mjerenja temperature, vlage, i tlaka zraka, brzine i smjera vjetra, te količine oborina. Podatke možete pratiti na ovom linku.

Podaci su uvršteni u najveću mrežu meteo postaja u Hrvatskoj – www.pljusak.com, a nanoviji podaci osvježavaju se automatski svakih 5 minuta. Na ovaj način Kosatnje su se priključile sada već zavidnoj “obitelji” meteoroloških postaja u zemlji kojih u mreži ima nekoliko stotina, a svi oni koji također imaju u planu ili želju postaviti meteorološku postaju, mogu se javiti udruzi Crometeo oko savjeta na e-mail: info@crometeo.hr

Ravntelj područne osnovne škole “1. listopada 1942.”, Ivan Sladojević, nam je rekao:

– 95 učenika naše područne škole sigurno će imati koristi od ove meteorološke postaje jer će ona doprinijeti vannastavnim sadržajima, osobito u sklopu zemljopisne nastave gdje planiramo oformiriti posebnu meteorološku grupu.

Naravno, nije su samo učenici ti kojima će podaci koristiti, pošto su oni javno dopstupni, o trenutnim vremenskim prilikama u Kostanjama u realanom vremenu moći će se informatirati svaki korisnik interneta

Koristim priliku i da zahvalim gospodinu Anti Radovčiću koji je i inicirao projekt postavljanja automatske meteorološke postaje na našu školu i uvelike doprinio realizaciji projekta!

k01

k02

k03

k04

k05

k06

k07

k08

k09

k10

k11

k12

Komentari

Share This Article

Related News

Obilna kiša na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru
Proljeće na čekanju
Prva polovica travnja – napokon kiša i prosječne temperature

O Autoru

Rade Popadić