Monday, Jul. 6, 2020

Šibenik dobio novu panoramsku kameru

Autor:

|

09.09.2014

|

Kategorije:

Šibenik dobio novu panoramsku kameru

Od danas je i službeno nakon testnog perioda u rad puštena panoramska kamera Martinska koja sa atraktivne lokacije snima panoramu Šibenika s mora i 24h dnevno svakih 15 minuta šalje sliku na portal Šibenik Meteo gdje se može i pogledati klikom ovdje.

Udruga je ovaj projekt realizirala u suradnji sa biličkom firmom MTI-sat sustavi koja je donirala kameru te sa Institutom Ruđer Bošković koji je ustupio lokaciju i osigurao interenet liniju.

Instalacija kamere je dio ukupnog projekta Martinska gdje je na lokaciji Istraživačke postaje IRB tijekom ove godine instalirana meteorološka postaja i sonde za mjerenje temperature mora od 0.2 do 15m dubine.

Ovim projektom građanima i gostima omogućeni su vrijedni meteorološki podaci i po prvi put u povijesti Šibenika 24h informacije o temperaturi mora. Sama slika sa panoramske kamere zbog svoje atraktivnosti vjerujemo da će još više afirmirati Šibenik kao novu turističku i gostima poželjnu destinaciju.

Kamera će poslužiti i u meteorološke svrhe, posebice ljeti kad u unutrašnjosti Dalmacije dolazi do razvoja dnevne naoblake i grmljavinskih sustava.

 

 

 

 

Komentari

Share This Article

Related News

Obilna kiša na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru
Proljeće na čekanju
Prva polovica travnja – napokon kiša i prosječne temperature

O Autoru

Šibenik Meteo