Thursday, May. 28, 2020

Skok paraglajderom s vrha Mosora! (FOTO, VIDEO)

Autor:

|

17.03.2014

|

Kategorije:

Skok paraglajderom s vrha Mosora! (FOTO, VIDEO)

Piše: IVANA ČURKOV

Još jedan vikend za nama prepun sunca ostavio je brojna stopala po našim najbližim planinama. Mosor je tijekom nedjelje bio prepun, od najmlađih do najstarijih, skupa sa svojim kućnim ljubimcima. Svi u istoj borbi – protiv asfalta, smoga, dosade, politike, trgovačkih centara i prenapučenih gradova.

I sve se, malo po malo, laganim koracima pregazilo, od Debelog brda do Kozika, i svi su negdje “lunjali” i pronašli svoj kutak pod toplim suncem. A na mosorskom domu puno vesela i gladna svita. Ni žlica fažola nije ostala!

Mosor su pohodila brojna planinarska društva, ali i planinari meteorološke udruge Crometeo. Iz Gornje Sitnog popeli su se na 1.260 metara visok mosorski vrh Ljubljan, a zatim se spustili do Lugarnice i dalje, preko Miličevića jame natrag u Žrnovnicu.

Ni HPD„Ante Bedalov“ nije mogao odoljeti Mosoru. Dok su iskusni članovi dobrih sedam sati efektivno hodali od Sitnog Gornjeg, preko Lugarnice, sve do Ljubljana i Vickova stupa dok se nisu spustili na dom Umberto Girometta, ovogodišnji pomladak se uputio preko Gajne do Vickova stupa, gdje su svi zajedno s navijačkim žarom gledali jednog od njih kako preko prelijepe škrape širi svoje paraglajdersko jidro, kako bi poletio u bezdan mirisnih čestica pravog proljetnog, suncem obasjanog, zraka.

Baš kao da su svi poletjeli s njim, jer takav adrenalin ova mlada ekipa još nije osjetila. Bilo je pravo zadovoljstvo iz tolike blizine gledati kako mali čovjek može prkosit zakonima Zemlje. Bilo mu je lijepo, nema sumnje, gojzerice su se odmorile od stijene, a prsti na nogama osjetili slobodnima u zraku. Jedva čekamo sljedeći vikend kad nas raširenih ruku čeka, malo dublje u unutrašnjost skrivena, Svilaja. A do tada uživajmo u proljeću gdje kod bili.

Foto: IVANA ČURKOV, RENATA TADIN, VELJKO MARTINOVIĆ, MIROSLAV LELAS, RADE POPADIĆ

p01

p02

p03

p04

p05

p06

p07

p08

p09

p10

p11

p12

p13

p14

1a

2a

3a

4a

5a

6a

7a

8a

m04

9a

10a

11a

m01

12a

13a

 

Komentari

Share This Article

Related News

U lovu na pomrčinu Sunca
Ljetni suncostaj
SAD: Prognostičar Phil najavio nastavak zime

O Autoru

Crometeo redakcija