Thursday, Jul. 9, 2020

Split pokazao srce: Održana uspješna i vesela večer MeteoDinare

Autor:

|

27.04.2016

|

Kategorije:

Split pokazao srce: Održana uspješna i vesela večer MeteoDinare

Donatorska večer, koja je u utorak navečer organizirana u Splitu, nadmašila je sva očekivanja organizatora. Radi se o večeri kojoj je bio cilj prikupiti dio sredstava za postavljanje automatske meteorološke postaje i panoramskih kamera na najviši planinarski objekt u Hrvatskoj, planinarsku kuću Pume na Dinari, na 1630 metara nadmorske visine.

Čak 400 gostiju uživalo je u večeri koja je počela prezentacijom samoga projekta, a nastavljena izvrsnim predavanjem Stipe Božića koji je govorio o 7 svjetskih vrhova, ali i o nesrećama u planinama. – Ovakav projekt ne može garantirati da se nesreće neće događati i dalje, no sasvim je jasno da ćemo dobivanjem meteoroloških podataka i web kamera o Dinari znati puno više, pa će se svaki planinar i izletnik moći pravodobno i kvalitetno informirati o vremenskim prilikama koji vladaju na ovoj našoj lijepoj planini. Sustav kamera, nema sumnje, pomoći će i policiji da bolje kontrolira ovo granično područje sa susjednom BiH – kazao je legendarni hrvatski Alpinist i jedan od vodećih ljudi HGSS-a.

Pogledaj VIDEO

Edita Lučić Jelić i Damir Mihanović – Ćubi vodili su večer kroz donatorske aukcije fotografija poznatih hrvatskih fotografa, kamenja sa najviših planina svijeta, a bila je upriličena bogata lutrija s više od 200 nagrada. Svi posjetitelji večeri, uz besplatan ulaz, imali su potpuno besplatnu hranu i piće, a svatko je donirao projekt u granicama svojih mogućnosti.

– Od srca zahvaljujem svima koji su nam omogućili ovako lijepu i sadržajnu večer. Gospodin Željko Kerum ustupio nam je prostor svoga restorana Grill u Lori za događaj bez ikakve naknade i neizmjerno mu hvala! Moram pohvaliti na desetke volontera čiji je doprinos ovoj večeri nemjerljiv. Oni su pokazali da se neke stvari ne mogu platiti novcem i da je najljepše biti čovjek, osobito kada je to najviše potrebno. Zahvaljujem se i svim sponzorima i donatorima večeri, svi su oni pokazali da imaju svijest o tome koliko je ovo projekt od općeg značenja za društvo i koliko istinski podržavaju rad volontera. Hvala obitelji Rajčić koja nas je oduševila velikodušnom pomoći našem projektu – rekla je Anđela Odrljin, jedna od vodećih organizatorica projekta MeteoDinara.

Teško je nabrojiti sve poznate osobe koje su svojim prisustvom uveličali večer MeteoDinare. Među ostalim, tu su bili Vinko Prizmić, čelni čovjek HGSS-a, Frane Bebić, načelnik HGSS stancie Split, zamjenik ministra turizma Robert Pauletić, predsjednica Turističke zajednice Grada Splita Alijana Vukšić, predsjednik splitskog HDZ-a Petar Škorić, Ana Gruica, Branka Bebić,… a s nama su bili članovi gotovo svih planinarskih društava iz srednje Dalmacije, udruga i tvrtki.

Večer su, nema sumnje, začinili glazbenici koji su se redom odazvali na ovaj događaj. Pjevali su Alen Nižetić, Jasmin Stavros i Tomislav iz benda Barabeklape Besida Sveti Florijan. Publiku je dodatno zagrijao bend Festivo, a šećer na kraju večeri bio je nastup Joška Čaglja – Jole, koji je sve okupljene “natjerao” na ples. Na pozornici su s Jolom mikrofon povremeno dijeli članovi HGSS-a, Dinarida, Crometea i Fesba, što je atmosferu dovelo do usijanja.

– Večer MeteoDinare je bila vrlo uspješna – rekao nam je tajnik planinarske udruge Dinaridi Darko Gavrić – Čerčo.

– Zahvaljujem svima koji su došli i koji su nas na taj način podržali. Iako još nismo skupili sva potrebna sredstva, ova večer uvelike nas je približila našem cilju. Ovim tempom postaje sve izvjesnije da ćemo ostvariti cilj projekta – svečano otvoriti meteorološku postaju i kamere na Dinari 25. lipnja ove godine – zaključio je Gavrić.

Sve o MeteoDinari možete pronaći na Facebook stranicama projekta, a detaljnije informacije možete dobiti putem e-maila: meteo.dinara2016@gmail.com

Foto: Paun Paunović / CROPIX, Miroslav Lelas

Komentari

Share This Article

Related News

Obilna kiša na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru
Proljeće na čekanju
Prva polovica travnja – napokon kiša i prosječne temperature

O Autoru

Rade Popadić