Saturday, Jul. 4, 2020

Središnja Italija: Ekstremne količine snijega, potresi, lavina zatrpala hotel

Autor:

|

19.01.2017

|

Kategorije:

Središnja Italija: Ekstremne količine snijega, potresi, lavina zatrpala hotel

Ciklona koja se proteklih dana zadržavala nad Tirenskim morem donijela je  ekstremne količine snijega dijeli središnje Italije.  Osobito je teško stanje u regiji Abruzzo gdje je  u protekla tri dana napadalo i više od  tri metra novog snijega.  Fotografije koje ovih dana objavljuju meteorološki portali i stranice pokazuju da su mnoga mjesta doslovce zatrpana pod velikim količinama snijega.

Lavina je zatrpala luksuzni hotel u blizini planine Gran Sasso u regiji Abruzzo u srijedu  navečer, nakon što je serija potresa pogodila središnju Italiju. Odmah je izdano upozorenje na lavine za cijelo područje kojom dominira veličanstveni, 2.912 metara visoki Gran Sasso. Navodno su gosti spakirani čekali dolazak ralice kako bi napustili hotel, ali lavina je bila brža. U hotelu je bilo tridesetak gostiju  zaposlenika. Strahuje se da će broj žrtava biti velik. Zasad su izvučena tri tijela.

Hotel Rigopiano našao se na izravnom putu dva metra visoke lavine. Spasilačke službe imaju velikih problema u dopremi mehanizacije na područje nesreće jer je snijeg na planinskom lancu Gran Sasso visok na nekim mjestima i do pet metara.

Snijeg u talijanskoj pokrajini Abruzzo – foto: Severe Weather Europe

Komentari

Share This Article

Related News

Atlantik: Uragan Lorenzo (kategorija 5) postavlja nove rekorde; potonuo brod
Uragan Dorian devastirao sjever Bahama
Uragan Dorian pogodio Bahame s vjetrovima od 295 km/h: Izjednačen rekord iz 1935. godine

O Autoru

Ned