Monday, Oct. 26, 2020

Sumrak znanosti u SAD-u: Od EPA-e zatraženo da s internetske stranice ukloni klimatske promjene

Autor:

|

25.01.2017

|

Kategorije:

Sumrak znanosti u SAD-u:  Od EPA-e zatraženo da s internetske stranice ukloni klimatske promjene

Administracija američkog predsjednika Donalda Trumpa naložila je Agenciji za zaštitu okoliša (EPA) da sa svoje internetske stranice ukloni sadržaj koji se odnosi na klimatske promjene, izjavilo je za Reuters dvoje zaposlenika agencije.

EPA je u utorak obavijestila zaposlenike da je nova vlada od komunikacijskog tima agencije zatražila da sa svoje internetske stranice ukloni sadržaj o klimatskim promjenama koji uključuje i poveznice na znanstvena istraživanja o globalnom zatopljenju te detaljne podatke o emisiji štetnih plinova.

Prema istom izvoru, taj bi sadržaj mogao biti uklonjen već u srijedu.

Myron Ebell, koji je pomogao u tranziciji EPA-e nakon izbora Trumpa za predsjednika u studenom prošle godine i njegove prošlotjedne prisege, kazao je da ga taj potez ne iznenađuje.

“Pretpostavljam da će stranica o klimatskim sadržajima biti uklonjena, ali poveznice i informacije će i dalje biti dostupni”, kazao je Ebell.

Dvoje anonimnih zaposlenika izrazilo je bojazan da će, “ukoliko stranica više ne bude dostupna, nestati godine rada na problemu klimatskih promjena”, prenosi Dalmacija News.

Trump je za čelnika EPA-e imenovao glavnog državnog odvjetnika Oklahome Scotta Pruitta, dugogodišnjeg ljutog neprijatelja agencije koji je protiv nje vodio 14 sudskih sporova. Za sada još uvijek nije zakazano glasovanje o njegovoj nominaciji.

U Trumpovom tranzicijskom timu je veliki broj ljudi iz energetskog lobija.

Komentari

Share This Article

Related News

Atlantik: Uragan Lorenzo (kategorija 5) postavlja nove rekorde; potonuo brod
Uragan Dorian devastirao sjever Bahama
Uragan Dorian pogodio Bahame s vjetrovima od 295 km/h: Izjednačen rekord iz 1935. godine

O Autoru

Rade Popadić