Friday, Jan. 22, 2021

Tajfun Damrey pogodio Vijetnam

Autor:

|

06.11.2017

|

Kategorije:

Tajfun  Damrey  pogodio Vijetnam

Jug Vijetnama je u subotu pogodio tajfun Damrey. Neposredno pred ulazak na kopno tajfun je ojačao i Vijetnam je pogodio snagom druge kategorije s  vjetrovima brzine od 170 km/h.  Tajfun je  ušao na kopnu u blizini poznatog turističkog mjesta Nha Trang.  Prema posljednjim vijestima tajfun je usmrtio najmanje 61 osobu u Vijetnamu. Obilna kiša je prouzročila poplave nad većim dijelom južnog i središnjeg Vijetnama. Uništeno je ili oštećeno više od 100 tisuća domova. Iako se tajfun nad kopnom raspao, i dalje na tom području pada obilna kiša.

Grad Danang koji ovog tjedna ugošćuje Forum za ekonomsku suradnju Azija-Pacifik (APEC) pretrpio je manju štetu od poplava. Na forumu sudjeluju i američki, ruski i kineski predsjednik. Poplavljen je i povijesni grad Hoi An, nedaleko od Dananga.

Ove godine Vijetnam je pogođen serijom tropskih sustava uz veliki broj žrtava. Najprije su tijekom srpnja, dvije tropske oluje pogodile središnji dio Vijetnama. Bilo je to prvi puta od 1971. godine da se Vijetnam u istom mjesecu nađe na udaru 2 tropske oluje. Potom je sredinom rujna tajfun Doksuri usmrtio najmanje 20 osoba uz veliku materijalnu štetu. Početkom listopada je sjever Vijetnama pogodila tropska depresija. Iako nije dosegnula snagu tropske oluje u poplavama su život izgubile najmanje 83 osobe.

Naslovna slika: tajfun Damrey ispred  obale Vijetnama 3.11.2017.

Komentari

Share This Article

Related News

Atlantik: Uragan Lorenzo (kategorija 5) postavlja nove rekorde; potonuo brod
Uragan Dorian devastirao sjever Bahama
Uragan Dorian pogodio Bahame s vjetrovima od 295 km/h: Izjednačen rekord iz 1935. godine

O Autoru

Ned