Saturday, Jul. 4, 2020

Teksas i Louisianu pogodila snježna oluja

Autor:

|

23.02.2015

|

Kategorije:

Teksas i Louisianu pogodila snježna oluja

Snježna oluja pogodila je u ponedjeljak jug i zapad SAD-a prisilivši vlasti da otkažu letove i zatvore škole dok se veći dio zemlje priprema za još jedan val hladnoće.

Upozorenje je izdano za područje od jugoistočne Kalifornije preko Louisiane, jer se arktička hladna fronta proširila na jug i istok nakon što je donijela obilje snijega Coloradu, izvijestio je Nacionalni meteorološki centar.

U Denveru je palo od 15 do 30 centimetara snijega, a na višim predjelima Rocky Mountainsa do 61 centimetar.

Zbog hladne fronte temperature ispod ništice zabilježene su čak i u dijelovima Teksasa, Louisiane i Arkansasa, s prosjekom od -14 stupnjeva. Susnježica i ledena kiša ceste u tim područjima čini vrlo opasnima.

Više od tisuću letova otkazano je u zračnoj luci Fort Worth u Dallasu gdje je zatvoreno i nekoliko škola.

Guverner Louisiane Bobby Jindal izdao je upozorenje zbog snježne oluje i opasnih uvjeta putovanja, a škole i državni uredi zatvoreni su u 23 lokalne zajednice.

U međuvremenu, milijuni ljudi na istočnoj obali SAD-a iščekuju novi udar arktičke hladnoće. Nakon kratkog zatišja u ponedjeljak, stanovnici od Washingtona do Bostona osjetit će dramatičan pad temperature u ponedjeljak. U New Yorku bi temperatura mogla doseći -15 stupnjeva, kažu meteorolozi.

WASHINGTON, 23. veljače 2015. (Hina/Reuters)

Komentari

Share This Article

Related News

Atlantik: Uragan Lorenzo (kategorija 5) postavlja nove rekorde; potonuo brod
Uragan Dorian devastirao sjever Bahama
Uragan Dorian pogodio Bahame s vjetrovima od 295 km/h: Izjednačen rekord iz 1935. godine

O Autoru

Joško Markov