Monday, Sep. 16, 2019

Tjedan s puno sunca i promjenjivim vikendom

Autor:

|

20.04.2015

|

Kategorije:

Tjedan s puno sunca i promjenjivim vikendom

U novom tjednu pratit će nas pravo proljetno vrijeme. Sjeverni vjetrovi, iako ne jaki, pratit će nas do četvrtka, a onda se očekuje okretanje vjetra na jugo i jugozapadnjak koje će nas pratiti sve do kraja tjedna. U početku će jutra biti svježa, a onda sve toplije prema kraju tjedna.

JADRAN:

Ponedjeljak donosi pretežno sunčano vrijeme. Ujutro i navečer slaba do umjerena, rijetko gdje i jaka bura, danju će prestati i okrenuti na slab do umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak, na moru Dalmacije popodne ponegdje može biti jakog sjeverozapadnog vjetra. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od -1 do 5, uz obalu i na otocima od 6 do 11°C. Najviše dnevne temperature od 15 do 20°C.

Pretežno sunčano prevladavat će tijekom utorka. Puhat će većinom slaba do umjerena bura i tramontana, ponegdje i pojačana. U drugom dijelu dana uz obalu Istre slab jugozapadnjak. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 2 do 7, uz obalu i na otocima od 8 do 13°C. Najviše dnevne temperature od 16 do 21°C.

U srijedu će biti pretežno sunčano. U Dalmaciji će puhati slaba do umjerena tramontana i zapadnjak, nešto jači na moru u popodnevnim satima. Na sjevernom Jadranu popodne slab jugozapadnjak. Jutarnje temperature zraka bez veće promjene u odnosu na utorak, najviše dnevne većinom od 17 do 22°C.

U četvrtak će biti djelomično sunčano s promjenjivom naoblakom i suho. Više oblaka u drugom dijelu dana na sjevernom Jadranu. Zapuhat će slabo do umjereno jugo koje će u drugom dijelu dana jačati. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 2 do 7, uz obalu i na otocima od 8 do 13°C. Najviše dnevne temperature od 16 do 21°C.

U petak će u Dalmaciji biti sunčanije, a više oblaka povremeno na sjevernom Jadranu, gdje će samo mjestimice pasti malo kiše. Puhat će umjereno do pojačano jugo koje će na moru u drugom dijelu dana biti jako. Jutro toplije u odnosu na prethodne dane, najviše dnevne temperature od 15 do 21°C.

U subotu na sjevernom Jadranu umjereno do znatno oblačno, povremeno uz kišu koja prema večeri na Kvarneru može biti obilnija. U Dalmaciji djelomično sunčano s promjenjivom naoblakom i sve više oblaka prema kraju dana kada je kiša najizglednija u sjevernoj Dalmaciji. Puhat će umjereno do jako jugo. Relativno toplo s najvišim dnevnim temperaturama od 15 do 21°C.

Vrlo promjenjivo bit će tijekom nedjelje. Oblačnije na sjevernom Jadranu, gdje će lokalno biti obilnije kiše, a kiša će se postupno proširiti i na veći dio Dalmacije. Puhat će umjereno i pojačano jugo koje će slabiti u drugom dijelu dana. Temperature bez veće promjene u odnosu na prethodne dane.

KOPNO:

U ponedjeljak djelomično sunčano i veći dio dana suho, iako prema kraju dana nije isključeno malo kiše ili kraći pljusak. Malo će zatopliti pa bi nakon hladnog jutra, mjestimice s mrazom, najviša dnevna temperatura mogla porasti do 17 ili 18 Celzijevih stupnjeva.

U utorak pretežno sunčano, ali i vjetrovito uz umjeren i pojačan vjetar sjevernih smjerova. Krajem dana i u noći porast naoblake, a u Slavoniji ponegdje i malo kiše. Jutro hladno uz minimalnu temperaturu od 2 do 8, a najviša dnevna uglavnom između 17 i 21 Celzijev stupanj.

U srijedu tijekom dana više sunca, manje vjetra i malo toplije. Najviša dnevna temperatura mogla bi u srijedu porasti na ugodnih 20 Celzijevih stupnjeva ili malo više.

U četvrtak će nas opet okrznuti jedna oslabljena fronta. Bit će nešto više oblaka, a nije isključena ni pojava kakvog kraćeg proljetnog pljuska ili malo kiše. Kratko, malo i lokalno. U većini mjesta ipak djelomično sunčano i suho. Jutro će zbog oblačnije noći biti toplije, a dnevna temperatura neće se bitnije mijenjati.

 Petak donosi djelomično sunčano i ugodno toplo s temperaturom oko 20 Celzijevih stupnjeva. Ponegdje su mogući kraći pljuskovi, ali opet lokalnog karaktera.

Za vikend se u trenutku izrade ove prognoze čini opet nestabilnije pa bi moglo biti malo kiše ili kraćih pljuskova. I dalje se ne vidi nikakva obilnija kiša nego lokalni kraći pljuskovi. Ostat će toplo.

Komentari

Share This Article

Related News

Fronta donijela osvježenje na početku klimatološke jeseni
Fronta otpuhala vrućine
Knin: 41.0°C

O Autoru

Kristijan Božarov