Friday, Jul. 10, 2020

Tjedan s puno sunca i promjenjivim vikendom

Autor:

|

20.04.2015

|

Kategorije:

Tjedan s puno sunca i promjenjivim vikendom

U novom tjednu pratit će nas pravo proljetno vrijeme. Sjeverni vjetrovi, iako ne jaki, pratit će nas do četvrtka, a onda se očekuje okretanje vjetra na jugo i jugozapadnjak koje će nas pratiti sve do kraja tjedna. U početku će jutra biti svježa, a onda sve toplije prema kraju tjedna.

JADRAN:

Ponedjeljak donosi pretežno sunčano vrijeme. Ujutro i navečer slaba do umjerena, rijetko gdje i jaka bura, danju će prestati i okrenuti na slab do umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak, na moru Dalmacije popodne ponegdje može biti jakog sjeverozapadnog vjetra. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od -1 do 5, uz obalu i na otocima od 6 do 11°C. Najviše dnevne temperature od 15 do 20°C.

Pretežno sunčano prevladavat će tijekom utorka. Puhat će većinom slaba do umjerena bura i tramontana, ponegdje i pojačana. U drugom dijelu dana uz obalu Istre slab jugozapadnjak. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 2 do 7, uz obalu i na otocima od 8 do 13°C. Najviše dnevne temperature od 16 do 21°C.

U srijedu će biti pretežno sunčano. U Dalmaciji će puhati slaba do umjerena tramontana i zapadnjak, nešto jači na moru u popodnevnim satima. Na sjevernom Jadranu popodne slab jugozapadnjak. Jutarnje temperature zraka bez veće promjene u odnosu na utorak, najviše dnevne većinom od 17 do 22°C.

U četvrtak će biti djelomično sunčano s promjenjivom naoblakom i suho. Više oblaka u drugom dijelu dana na sjevernom Jadranu. Zapuhat će slabo do umjereno jugo koje će u drugom dijelu dana jačati. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 2 do 7, uz obalu i na otocima od 8 do 13°C. Najviše dnevne temperature od 16 do 21°C.

U petak će u Dalmaciji biti sunčanije, a više oblaka povremeno na sjevernom Jadranu, gdje će samo mjestimice pasti malo kiše. Puhat će umjereno do pojačano jugo koje će na moru u drugom dijelu dana biti jako. Jutro toplije u odnosu na prethodne dane, najviše dnevne temperature od 15 do 21°C.

U subotu na sjevernom Jadranu umjereno do znatno oblačno, povremeno uz kišu koja prema večeri na Kvarneru može biti obilnija. U Dalmaciji djelomično sunčano s promjenjivom naoblakom i sve više oblaka prema kraju dana kada je kiša najizglednija u sjevernoj Dalmaciji. Puhat će umjereno do jako jugo. Relativno toplo s najvišim dnevnim temperaturama od 15 do 21°C.

Vrlo promjenjivo bit će tijekom nedjelje. Oblačnije na sjevernom Jadranu, gdje će lokalno biti obilnije kiše, a kiša će se postupno proširiti i na veći dio Dalmacije. Puhat će umjereno i pojačano jugo koje će slabiti u drugom dijelu dana. Temperature bez veće promjene u odnosu na prethodne dane.

KOPNO:

U ponedjeljak djelomično sunčano i veći dio dana suho, iako prema kraju dana nije isključeno malo kiše ili kraći pljusak. Malo će zatopliti pa bi nakon hladnog jutra, mjestimice s mrazom, najviša dnevna temperatura mogla porasti do 17 ili 18 Celzijevih stupnjeva.

U utorak pretežno sunčano, ali i vjetrovito uz umjeren i pojačan vjetar sjevernih smjerova. Krajem dana i u noći porast naoblake, a u Slavoniji ponegdje i malo kiše. Jutro hladno uz minimalnu temperaturu od 2 do 8, a najviša dnevna uglavnom između 17 i 21 Celzijev stupanj.

U srijedu tijekom dana više sunca, manje vjetra i malo toplije. Najviša dnevna temperatura mogla bi u srijedu porasti na ugodnih 20 Celzijevih stupnjeva ili malo više.

U četvrtak će nas opet okrznuti jedna oslabljena fronta. Bit će nešto više oblaka, a nije isključena ni pojava kakvog kraćeg proljetnog pljuska ili malo kiše. Kratko, malo i lokalno. U većini mjesta ipak djelomično sunčano i suho. Jutro će zbog oblačnije noći biti toplije, a dnevna temperatura neće se bitnije mijenjati.

 Petak donosi djelomično sunčano i ugodno toplo s temperaturom oko 20 Celzijevih stupnjeva. Ponegdje su mogući kraći pljuskovi, ali opet lokalnog karaktera.

Za vikend se u trenutku izrade ove prognoze čini opet nestabilnije pa bi moglo biti malo kiše ili kraćih pljuskova. I dalje se ne vidi nikakva obilnija kiša nego lokalni kraći pljuskovi. Ostat će toplo.

Komentari

Share This Article

Related News

U Rabu palo 112 litara kiše
Kišni rekordi na početku kalendarske jeseni
Fronta donijela osvježenje na početku klimatološke jeseni

O Autoru

Kristijan Božarov