Thursday, Jul. 2, 2020

Tornado se obrušio na područje Bostona, oštećenja na kućama (FOTO)

Autor:

|

29.07.2014

|

Kategorije:

Tornado se obrušio na područje Bostona, oštećenja na kućama (FOTO)

Stanovnici Reverea, u blizini Bostona, u utorak prijepodne po istočnom američkom vremenu pokušavaju sanirati štetu koju je prouzročio snažni tornado, izvješćuje Reuters.
Nacionalna meteorološka služba je priopćila da se tornado obrušio na to područje uz obilnu kišu, munje i gromove, a Boston i brojna sjeverna predgrađa su u ponedjeljak bila poplavljena. Neka su kućanstva ostala bez električne struje, a kuće i zgrade su pretrpile oštećenja.

“Rano jutros nas je pogodio tornado. Šteta je posvuda, srušeni su dalekovodi, javne zgrade i privatne kuće su pretrpile znatnu štetu”, kazao je gradonačelnik Revera Daniel Rizzo. Oko 500 domova još uvijek nema električnu struju. Zgrada gradskog poglavarstva je oštećena u toj mjeri da se morala evakuirati te se neće moći koristiti u sljedećih nekoliko dana.

Za sada, kako se doznaje, nema poginulih, kao niti ozbiljnije ozlijeđenih. Tornado u Massachusettsu nije inače uobičajena prirodna pojava. (Hina/Reuters)

Američka Državna meteorološka služba iz Bostona je priopćila da je to prvi tornado na tom području od najmanje 1950. godine.Tornado je klasificiran kategorijom EF2 s maksimalnom brzinom vjetra od 193 km/h. Na tlu se zadržao na putu dugom oko 3.2 kilometra.

 Foto: Carl Stevens https://twitter.com/carlwbz

 

Foto: Kevin MacTaggart –  https://twitter.com/KEV_MAC81

Komentari

Share This Article

Related News

Atlantik: Uragan Lorenzo (kategorija 5) postavlja nove rekorde; potonuo brod
Uragan Dorian devastirao sjever Bahama
Uragan Dorian pogodio Bahame s vjetrovima od 295 km/h: Izjednačen rekord iz 1935. godine

O Autoru

Ned