Tuesday, Jul. 7, 2020

U Grčkoj najmanje 15 mrtvih nakon obilnih pljuskova blizu Atene

Autor:

|

15.11.2017

|

Kategorije:

U Grčkoj najmanje 15 mrtvih nakon obilnih pljuskova blizu Atene

Bujice blata su u srijedu ujutro potopile dva mjesta velikog predgrađa Atene nakon obilnih kiša i odnijele najmanje 15 života.   Krajem dana i potraga koje su na mjestu nesreće vodile ekipe pomoći, broj poginulih neprestano raste.  Krajem poslijepodneva vatrogasci su izvijestili o 15 mrtvih, muškaraca i žena, većinom starijih osoba, prema prvim informacijama.
Neki su ostali zarobljeni u svojim kućama, poput dvoje osamdesetogodišnjaka koji su živjeli u podrumskim stanovima, a neke je odnijela voda kada su izašli iz automobila. Tijela dvojice muškaraca su vode odnijele do mora, od kuda ih je izvukla lučka policija.

Bujice blata nakon obilnih pljuskova tijekom noći, preplavile su tijekom jutra mjesta Nea Peramos i Mandra, 50 km zapadno do Atene, odnoseći sve pred sobom.
U ta dva mjesta je proglašeno izvanredno stanje i tamo je upućeno oko 200 vatrogasaca. Njihove službe su primile više od 600 poziva za pomoć. Desetak putnika je evakuirano iz jednog autobusa kojeg je ponijela bujica, koja je srušila zidove jedne tvornice. I groblje Mandre je pod vodom. Krajem poslijepodneva u tom mjestu su bulodžeri krenuli u raščišćavanje.
Premijer Aleksis Cipras je na društvenoj mreži Twitter izrazio duboku žalost obiteljima žrtava i uputio vladinu ekipu u to područje koja će koordinirati operacije pomoći. (Novi list)

Foto: Severe Weather Europe

Komentari

Share This Article

Related News

Atlantik: Uragan Lorenzo (kategorija 5) postavlja nove rekorde; potonuo brod
Uragan Dorian devastirao sjever Bahama
Uragan Dorian pogodio Bahame s vjetrovima od 295 km/h: Izjednačen rekord iz 1935. godine

O Autoru

Ned