Monday, Aug. 3, 2020

U petak se u Crikvenici otvara Crometeo izložba fotografija “Meteorološki kontrasti”

Autor:

|

18.06.2014

|

Kategorije:

U petak se u Crikvenici otvara Crometeo izložba fotografija “Meteorološki kontrasti”

Ovoga petka (20. lipnja) s početkom u 19,30 otvara se Crometeo izložba fotografija “Meteorološki kontrasti IV”. Izložba je postavljena u Galeriji TIC-a, Trg Stjepana Radića 1c.

Izložba će se nakon otvorenja moći razgledati sve do 29. lipnja 2014. godine.

Ulaz je besplatan i svi su dobrodošli!

Ukoliko i Vi želite ugostiti ovu iznimno atraktivnu i popularnu izložbu fotografija u nekom izložbenom prostoru u svom gradu, mjestu… javite nam se na e-mail info@crometeo.hr

Spomenimo i lokacije gdje će izložba putovati ovoga ljeta nakon Crikvenice: Makarska. Baška, Senj, Selce, Pregrada.
Udruga Crometeo od 2003. godine okuplja ljubitelje meteorologije, vremenskih ekstrema i ekologije. Jedna od važnih djelatnosti članova udruge je meteorološka fotografija. Strast koju oni imaju u fotografiranju meteoroloških motiva teško se može opisati. Za jedan dobro uhvaćeni kadar meteorološkog ekstrema zna se čekati satima, cijelu noć, po vrućini, po velikoj hladnoći, orkanskom vjetru ili snježnoj vijavici. Među članovima udruge je stotinjak fotografa – amatera, ali i profesionalaca – koji rade za najpoznatije fotografske agencije. U kalendaru hrvatskog izdanja časopisa National Geographic za 2014. godinu, od 12 mjeseci u godini, čak su dva pripala fotografijama članova udruge Crometeo.

Fotografski tim udruge Crometeo skupno izlaže fotografije meteorološke tematike od 2007. godine te je do sada organizirao četiri serijala pod nazivom Meteorološki kontrasti. Te su serije fotografija obišle cijelu Hrvatsku, a nakon netom završenog predstavljanja u fotoklubu Šibenik, izložba se prvi put predstavlja u Crikvenici.

Ove fascinantne fotografije prikazuju udare munja, snježne mećave, moćne valove na moru, mirne i čarobne zalaske sunca, opasne pijavice, orkanski vjetar i brojne druge meteorološke motive ovjekovječene objektivima članova udruge Crometeo.

Komentari

Share This Article

Related News

Obilna kiša na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru
Proljeće na čekanju
Prva polovica travnja – napokon kiša i prosječne temperature

O Autoru

Rade Popadić